Okruglice u paradajz umaku


Zadnjih dana se u zraku osjeti kako se ljeto bliži kraju. Većina zimnice već je skuhana, bašće daju zadnje ljetne plodove i stiže nam ona rana jesen, najljepši period u godini, barem meni.

Ovim receptom se nekako i opraštam od ljeta. Na videu gledate naš subotnji ručak, krčkanje umaka od domaće zimnice, biljne okruglice iz robne kuće IKEA Zagreb i mirisni i mekani pire.

Ove okruglice su napravljene od proteina žutog graškazobenih pahuljicakrumpiraluka i jabuke. Znam da zvuči neobično ali fine su, a mogu ih jesti svi ljubitelji mesa, fleksetarijanci i vegetarijanci.

Vi se s receptom možete igrati pa u umak staviti domaće okruglice od čega vi volite ili neka vam ovaj recept makar posluži kao inspiracija za današnji ili sutrašnji ručak.

Dobar tek!

Okruglice u paradajz umaku

Ovdje vam donosim recept za brzinski umak. Paradajz sos je ovog puta domaći i to taman napravljen za zimnicu.

Sastojci:
  • 1 crveni luk
  • 1 glavica češnjaka
  • 1.5 l pasirane rajčice
  • 3 dl vode
  • sol i papar
  • šaka svježeg lišća peršina ili bosiljka
Priprema:
  1. U tavi na malo maslinovog ulja popržite nasjeckani luk i češnjak.
  2. Kad malo omekani zalijte ga pasiranom rajčicom i vodom.
  3. Posolite i poparite.
  4. Kuhajte umak oko 10 minuta pa u njega dodajte i okruglice, ukoliko ćete koristiti one iz robne kuće IKEA, njih skupa s umakom kuhajte još 10-ak minuta i to je to.

  5. Ukoliko ćete sami raditi mesne ili neke druge okruglice, također ih dodajte malo kasnije i kuhajte ih u umaku oko 20-30 minuta, ovisno o vrsti mesa.

  6. Kako će se umak ukuhavati u njega po želji možete dodavati vodu ili pasiranu rajčicu.
  7. Na kraju najseckajte svježe lišće peršina i pospite po jelu.
  8. Poslužite s pire krumpirom ili tjesteninom.

Share this

Pin