Špinat će većini nas tek doći u sezonu, odnosno ovu vanjsku kada će ga biti u svačijim vrtovima, a ne samo nekima. Mi imamo sreće jer imamo plastenike i moja svekrva svake zime posadi špinat, pa uvijek uživamo u svježem. Špinata u ovo vrijeme možete pronaći i na tržnicama, jer ga mnogu zapravo uzgajaju sada, a ako baš ne možete naići na svježi, za ove palačinke od špinata možete koristiti zamrznuti.
Palačinke su odlične kao doručak, namažite ih omiljenim sirom ili im dodajte krišku pršuta, a možete ih napraviti i u slatkoj verziji ako želite, tada samo izbacite sol i dodajte malo šećera, te vanilin šećera.
Neka gozba počne, dobar tek!
- 150 g svježeg ili zamrznutog špinata
- 50 g Abc svježeg krem sira može s okusom
- 1 cijelo jaje
- 150 g glatkog brašna
- 150 ml mlijeka
- 1 žličica praška za pecivo
- sol i začini po želji vlasac, češnjak, origano…
- izbacite sol i slane začine - dodajte šećer ili med te 1-2 vanilin šećera
-
Ukoliko koristite svježi špinat prethodno ga operite i kratko skuhajte da omekani. Ukoliko koristite smrznuti tada ga je potrebno odmrznuti.
-
Svježi skuhani špinat je potrebno usitniti u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera.
-
Zatim promiješajte špinat, Abc svježi krem sir, jaje, brašno, mlijeko, prašak za pecivo i sol.
-
Zagrijte tavu s malo ulja.
-
Uz pomoć šeflje vadite male palačinke, pecite na laganoj vatri sa svake strane oko minute.
-
Namažite ih sa željenim namazima ili ih poslužite same.
Trackbacks for this post