Video recept: Palačinke od špinata

 

Špinat će većini nas tek doći u sezonu, odnosno ovu vanjsku kada će ga biti u svačijim vrtovima, a ne samo nekima. Mi imamo sreće jer imamo plastenike i moja svekrva svake zime posadi špinat, pa uvijek uživamo u svježem. Špinata u ovo vrijeme možete pronaći i na tržnicama, jer ga mnogu zapravo uzgajaju sada, a ako baš ne možete naići na svježi, za ove palačinke od špinata možete koristiti zamrznuti.

Palačinke su odlične kao doručak, namažite ih omiljenim sirom ili im dodajte krišku pršuta, a možete ih napraviti i u slatkoj verziji ako želite, tada samo izbacite sol i dodajte malo šećera, te vanilin šećera.

Neka gozba počne, dobar tek!

Palačinke od špinata
Jednostavne zelene palačinke od špinata gotove za čas.
Sastojci:
Sastojci za palačinke
  • 150 g svježeg ili zamrznutog špinata
  • 50 g Abc svježeg krem sira može s okusom
  • 1 cijelo jaje
  • 150 g glatkog brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • sol i začini po želji vlasac, češnjak, origano…
Slatka verzija palačinki
  • izbacite sol i slane začine - dodajte šećer ili med te 1-2 vanilin šećera
Priprema:
Priprema
  1. Ukoliko koristite svježi špinat prethodno ga operite i kratko skuhajte da omekani. Ukoliko koristite smrznuti tada ga je potrebno odmrznuti.
  2. Svježi skuhani špinat je potrebno usitniti u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera.
  3. Zatim promiješajte špinat, Abc svježi krem sir, jaje, brašno, mlijeko, prašak za pecivo i sol.
  4. Zagrijte tavu s malo ulja.
  5. Uz pomoć šeflje vadite male palačinke, pecite na laganoj vatri sa svake strane oko minute.
  6. Namažite ih sa željenim namazima ili ih poslužite same.
 

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. Zelene palačinke – Fantea