Pirovi keksi – krancle

Smokva i šipak su okusi s kojima se nikad ne zezam i nikad ih ne radim doma. Pekmeze i džemove uvijek radim od nekog drugog voća, a ove uvijek kupujem.

Tako su na isprobavanje stigli i @dida_boza džemovi i to ovi obiteljski u konkretnim gramažama. Ja sam smokvu odmah spojila s pirovim keksima – kranclama.

Kod ovih džemova mi se jako sviđa što kod svakog unutar etikete dobijete i prijedlog za konzumiranje ili serviranje pa ima i nekih novih ideja kako koristiti džemove, naprimjer s kojom vrstom sira ili mesa.

Ovog puta sam se ipak držala ove stare, najdraže obiteljske kombinacije, keksiće sam ljepila smokvom, kupinom i marelicom.

U slast!

Pirovi keksi – krancle
Sastojci:
Sastojci za jednu veliku tepsiju:
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 1 žumanjak
  • 50 g šećera
  • 90 g pirovog ili integralnog brašna
  • 60 g glatkog brašna
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C.
  2. Sve sastojke stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto.
  3. Radnu površinu dobro pobrašnite pa na njoj razvaljajte tijesto na tanko.
  4. Modlicama izrežite oblike po želji.
  5. Polovici keksa izdubite rupu.
  6. Poslažite ih u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
  7. Pecite oko 10 minuta, a nakon pečenja ih ostavite još malo na tepsiji da se ohlade pa ih tek hladne ljepite omiljenim okusima.

Share this

Pin