
Ove godine sam zaprav tek otkrila da se cvjetovi bazge mogu jesti i sami, bilo samo s drveta, bilo malo proprani.
Cvjetove bazge sipala sam po pohanom kruhu prelivenom s puno meda, ubacivala u palačinke i tijesta, a neki su mi rekli kako ih stavljaju i direktno u smjesu za palačinke i fritule.
Isprobala sam i pohanu bazgu, desert naših baka za koji zapravo ne postoji recept – prenosi se ovako: ‘u malo gušću smjesu nego za palačinke uronite cvjetove i pohajte ih na tavi’. Ja sam probala raditi gušću, ali tada su mi cvjetovi bazge gubili oblik i nije mi to bilo to pa sam ostavila klasičnu smjesu i tada je bilo dobro.
Također, umjesto mlijeka možete staviti i pivo ili bijelo vino, dobiva se jedna nova nota.
Nadam se da će se i vama svidjeti!
U slast!

- 1 jaje
- 100 g glatkog brašna
- 1 dl mlijeka (ili piva ili bijelog vina)
- 1-1.5 dl vode
- 1 žlica ulja
- 1 Dolcela limun šećer
- 1 Dolcela vanilin šećer
-
Sve sastojke pomiješajte u posudi.
-
U tavi zagrijte malo više ulja kako bi se bazga imala u čemu pohati.
-
Cvjetove bazge ukoliko želite malo properite.
-
Cvjetove uronite u smjesu pa ih kratko sa svake strane ispohajte, neka vatra bude srednja.
-
Poslužite ju s malo šećera u prahu i svježim voćem ili kako vam se u tom trenutku bude jela.
