Jeste li ikada probali nekako drugačije začiniti hranu koju jedete svaki dan ili onu koju spremate često? Ja sam se ovih dana malo igrala sa Zvijezda hren umakom, a inspirirao me je pinterest na kojem sam naišla na toliko super ideja što se sve zapravo može s hrenom.
Sezona je krumpira, pa sam se bacila na njega, a i on je svima dostupan, kao i hren umak. Naprimjer, klasičan pire krumpir može postati prava delicija ukoliko mu dodate malo hren umaka i naribanog češnjaka, a obična krumpir salata postaje prava kraljica kada ju prelijete s dresingom od hren umaka i vlasca.
Danas sam s vama odlučila predstaviti recept za popečke od krumpira u koje sam ja dodala malo hrena, a uz njih sam napravila i hren umak. Iako je hren umak od Zvijezde već umak, ja sam ga malo razblažila s kiselim vrhnjem i dodala sam mu svježe nasjeckanog vlasca i papra, soli nije potrebno dodavati.
Ovo je super brzi vegetarijanski ručak, a i odličan je finger food za zabave, jer su ovi popečci fini i hladni.
Igrajte se i vi okusima i dobar tek!
- 3 krumpira sve skupa između 500-600 g
- 100 g mekog brašna može i crno, integralno, raženo..
- 2 jaja
- 4 žlice Zvijezda hren umaka
- sol i papar
-
Krumpire ogulite, malo ih prosušite papirnatim ručnikom, pa ih naribajte na krupnu rendu. Dodajte im ostale sastojke, vilicom sve dobro spojite. Začinite po želji.
-
U dubljoj tavi zagrijte oko 1.5 dcl ulja, žlicom vadite popečke na vruće ulje, pržite ih sa svake strane na umjerenoj vatri dok ne poprime zlatno-smeđu boju (otprilike 3 minute sa svake strane).
-
Za umak pomiješajte otprilike pola kiselog vrhnja, 2 žlice hren umaka, malo papra i svježe nasjeckanog vlasca.