Uz jesenske nedjelje i kišna popodneva pašu mi ovakvi recepti. Recepti koji vraćaju za bakin stol ili mamin, u vrijeme djetinjstva.
Možda ovo ni nije samo za doručak, možda je i za neko hladno maglovito popodne, toplu dekicu i miris cimeta u kući.
Popečke od jabuka mnogi rade od oka, ma tako je ponekad i najbolje, no evo i nekih početnih mjera za one koji ne znaju gdje bi krenuli.
Igrajte se receptom – dodajte mu drugo brašno, začine, možda i malo ruma, vanilin šećera ili arome vanilije.
Ja sam danas koristila BAM pastu od vanilije koja mi se savršeno uklopila. Ovdje je na bočicu dodana praktična pumpica pa se lako dozira i dugo zadržava svježinu. Inače ju preporučuju kao dodatak pecivima i slasticama (panna cotta, creme brulee, krema od jaja, sladoled od vanilije i sl), no ja ju koristim svagdje gdje mi paše miris vanilije.
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- 30 g šećera
- 70 g brašna
- 2 veće krupno naribane jabuke
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- pola žličice praška za pecivo
-
U posudi pomiješajte mlijeko i jaje pa zatim dodajte i ostale sastojke.
-
U tavi zagrijte malo više ulja.
-
Odjednom pecite nekoliko komada. Jedna žlica za svaki.
-
Na srednjoj vatri pržite sa svake strane po minutu i to je to.
-
Poslužite sa šećerom u prahu ili po svojim željama.