Pulled chicken je recept koji sam isprobala već nekoliko puta, u raznim varijantama, ljuto, s više pasirane rajčice, s manje pasirane rajčice, manje, više vode itd. i uvijek je ispalo odlično.
Ovo je recept kojim se također možete igrati, dodavati začine i povrće po želji, što god. Ja vam donosim onako kako ja radim, a to je piletina za 30 minuta. Nemam vremena peći cijelo pile nekoliko sati kako bi se po ps-u ovaj recept trebao raditi, ja sam pronašla lakši način i piletinu pripremam u loncu. Kako ne smišljam što ćemo jesti unaprijed, već uvijek jedemo što nam se jede tog dana, ovo je tip recepta koji volim, brzo i fino.
Mi smo obitelj koja slabo konzumira meso, a od mesa većinom jedemo pileće bijelo, odnosno pileća prsa, tako da ja i u ovom receptu koristimm taj dio piletine.
Vi trganu piletinu možete poslužiti i u burger pecivu, tortilli ili kao ja u tacos verziji, doista je svejedno. Mi volimo jesti šareno pa tako uvijek natrpamo sve živo unutra – od ljubičastog luka, nekoliko vrsti salata, dresinga, prženog luka, raznih sjemenki, doista svega.
Ovo je zapravo proljeće na tanjuru!
Dobar tek!
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk crveni ili ljubičasti
- 1 glavica češnjaka
- 500-600 g pilećih prsa
- 2 dcl vode
- 3 dcl pasirane rajčice
- 1 žlica origana
- 1 žlica crvene paprike
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žličica ljute dimljene crvene paprike
- sol i papar
- mladi luk rukola, baby špinat, radič, naribana mrkva, ljubičasti luk, prženi luk, dresing od jogurta, chia sjemenke, sezam, razni sirevi s okusima..
-
Na dno velikog lonca stavite ulje.
-
Luk i češnjak narežite na sitno ili usitnite u blenderu. Stavite na dno lonca.
-
Piletinu posolite i stavite u lonac.
-
Zalijte vodom i pasiranom rajčicom te dodajte začine čije omjere možete mijenjati po želji i ukusu.
-
Sve dobro promiješajte, poklopite i stavite na jaku vatru 30 minuta.
-
Nakon 30 minuta piletinu izvadite van na dasku pa ju uz pomoć 2 vilice istrgajte u sitne rezance.
-
Trganu piletinu vratite u lonac i promiješajte s preostalom tekućinom unutar lonca.
Korisne napomene:
Omjer vode i pasirane rajčice možete mijenjati.
Što se tiče začina slobodno možete dodati neke nove kao i razne mješavine začina baš za tacose i sl.
Ukoliko ćete meso pdogrijavati a ono bude suho - samo mu ponovno dodajte malo pasirane rajčice.