Pulled chicken – trgana piletina za 30 minuta

Pulled chicken je recept koji sam isprobala već nekoliko puta, u raznim varijantama, ljuto, s više pasirane rajčice, s manje pasirane rajčice, manje, više vode itd. i uvijek je ispalo odlično.

Ovo je recept kojim se također možete igrati, dodavati začine i povrće po želji, što god. Ja vam donosim onako kako ja radim, a to je piletina za 30 minuta. Nemam vremena peći cijelo pile nekoliko sati kako bi se po ps-u ovaj recept trebao raditi, ja sam pronašla lakši način i piletinu pripremam u loncu. Kako ne smišljam što ćemo jesti unaprijed, već uvijek jedemo što nam se jede tog dana, ovo je tip recepta koji volim, brzo i fino.

Mi smo obitelj koja slabo konzumira meso, a od mesa većinom jedemo pileće bijelo, odnosno pileća prsa, tako da ja i u ovom receptu koristimm taj dio piletine.

Vi trganu piletinu možete poslužiti i u burger pecivu, tortilli ili kao ja u tacos verziji, doista je svejedno. Mi volimo jesti šareno pa tako uvijek natrpamo sve živo unutra – od ljubičastog luka, nekoliko vrsti salata, dresinga, prženog luka, raznih sjemenki, doista svega.

Ovo je zapravo proljeće na tanjuru!

Dobar tek!

Pulled chicken - Trgana piletina za 30 minuta
Ovo je recept za trganu piletinu koji je gotov za 30 minuta. Poslužite ju u burger pecivima, tortillama ili u tacos verziji.
Sastojci:
Sastojci za piletinu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk crveni ili ljubičasti
  • 1 glavica češnjaka
  • 500-600 g pilećih prsa
  • 2 dcl vode
  • 3 dcl pasirane rajčice
  • 1 žlica origana
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žličica ljute dimljene crvene paprike
  • sol i papar
Ideje za punjenje
  • mladi luk rukola, baby špinat, radič, naribana mrkva, ljubičasti luk, prženi luk, dresing od jogurta, chia sjemenke, sezam, razni sirevi s okusima..
Priprema:
Priprema
  1. Na dno velikog lonca stavite ulje.
  2. Luk i češnjak narežite na sitno ili usitnite u blenderu. Stavite na dno lonca.
  3. Piletinu posolite i stavite u lonac.
  4. Zalijte vodom i pasiranom rajčicom te dodajte začine čije omjere možete mijenjati po želji i ukusu.
  5. Sve dobro promiješajte, poklopite i stavite na jaku vatru 30 minuta.
  6. Nakon 30 minuta piletinu izvadite van na dasku pa ju uz pomoć 2 vilice istrgajte u sitne rezance.
  7. Trganu piletinu vratite u lonac i promiješajte s preostalom tekućinom unutar lonca.
Napomena:

Korisne napomene:
Omjer vode i pasirane rajčice možete mijenjati.
Što se tiče začina slobodno možete dodati neke nove kao i razne mješavine začina baš za tacose i sl.
Ukoliko ćete meso pdogrijavati a ono bude suho - samo mu ponovno dodajte malo pasirane rajčice.

Share this

Pin