Punjeni kruh s pršutom i kaduljom

Tko me prati na Instagramu upoznat je s mojom novogodišnjom odlukom da više kuham i pripremam slana jela – u sklopu te odluke dogodio se i ovaj punjeni kruh koji je jedne sunčane subote bio pun pogodak za brzi brunch.

Naišla sam na svježu kadulju u trgovini, inače je ovdje kod nas nikada nema. Živim u Slavoniji i kod nas ne raste na divljaka, raste samo ako ju zasadite, što svakako planiram jer sam se zaljubila u nju. Recept koji je prvi došao na red s kaduljom je ovaj, punjeni kruh, začinjem maslacem i češnjakom, pršutom i kaduljom da zezeleni cijelu priču. Kombinacija je odlična i naravno, već znate, nadogradite ovaj recept po svojim željama i ukusu.

Dobar tek!  

 

Sastojci:

1 manji kruh (francuz, baquette i sl.)

100 g maslaca

1 režanj češnjaka

sol i papar

oko 12 kriški prušuta

oko 12 listova svježe kadulje

 

Priprema:

Pećnicu stavite da se grije na 200C.

Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

Kruh narežite na šnite debljine oko 2 cm pritom pazeći da ne zarežete skroz do kraja kako bi vam kruh ipak ostao u komadu.

Češnjak protisnite ili nasjeckajte u manji lončić te mu dodajte maslac, sol i papar. Sve skupa stavite na vatru i zagrijte dok se maslac ne otopi.

Otopljenim začinjenim maslacem premažite rupe u kruhu, ukoliko vam je kruh manji i ostane vam maslaca prelijte ga po kruhu.

U svaku rupu stavite, prethodno zamotanu, krišku pršuta i list svježe kadulje.

Stavite peći oko 10-15 minuta, odnosno dok ne porumeni i postane hrskavo.

 

Napomena:

Trebat će vam onoliko kriški pršuta koliko vam izađe šnita – zavisi o veličini kruha. Isto vrijedi i za listove svježe kadulje.

 

Share this

Pin