Tko me prati na Instagramu upoznat je s mojom novogodišnjom odlukom da više kuham i pripremam slana jela – u sklopu te odluke dogodio se i ovaj punjeni kruh koji je jedne sunčane subote bio pun pogodak za brzi brunch.
Naišla sam na svježu kadulju u trgovini, inače je ovdje kod nas nikada nema. Živim u Slavoniji i kod nas ne raste na divljaka, raste samo ako ju zasadite, što svakako planiram jer sam se zaljubila u nju. Recept koji je prvi došao na red s kaduljom je ovaj, punjeni kruh, začinjem maslacem i češnjakom, pršutom i kaduljom da zezeleni cijelu priču. Kombinacija je odlična i naravno, već znate, nadogradite ovaj recept po svojim željama i ukusu.
Dobar tek!
Sastojci:
1 manji kruh (francuz, baquette i sl.)
100 g maslaca
1 režanj češnjaka
sol i papar
oko 12 kriški prušuta
oko 12 listova svježe kadulje
Priprema:
Pećnicu stavite da se grije na 200C.
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
Kruh narežite na šnite debljine oko 2 cm pritom pazeći da ne zarežete skroz do kraja kako bi vam kruh ipak ostao u komadu.
Češnjak protisnite ili nasjeckajte u manji lončić te mu dodajte maslac, sol i papar. Sve skupa stavite na vatru i zagrijte dok se maslac ne otopi.
Otopljenim začinjenim maslacem premažite rupe u kruhu, ukoliko vam je kruh manji i ostane vam maslaca prelijte ga po kruhu.
U svaku rupu stavite, prethodno zamotanu, krišku pršuta i list svježe kadulje.
Stavite peći oko 10-15 minuta, odnosno dok ne porumeni i postane hrskavo.
Napomena:
Trebat će vam onoliko kriški pršuta koliko vam izađe šnita – zavisi o veličini kruha. Isto vrijedi i za listove svježe kadulje.