Pužići s pestom

Ovog puta sam za Dolcelu radila slane pužiće s pestom. Njihov instant kvasac koristim otkako je na tržištu, za slana i slatka tijesta, meni je odličan.

Od ovog tijesta inače možete praviti buhtle, samo dodajte malo više šećera u tijesto, a sol smanjite, možete praviti i slane kiflice, a umjesto s pestom možete mazati i slatkim džemom.

Evo recepta za igranje.

U slast!

Pužići s pestom
Sastojci:
Sastojci za tijesto:
  • 200 ml tekućeg jogurta
  • 200 ml toplog mlijeka
  • 650 g glatkog brašna
  • 80 ml ulja ja sam koristila maslinovo
  • pola žličice šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 suhi Dolcela instant kvasac
Sastojci za punjenje:
  • 1 teglica pesta genovese
  • tvrdi sir
  • malo soli i papra
Priprema:
  1. Jogurt i mlijeko možete skupa zagrijati da bude mlako.
  2. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke za tijesto, skupa sa zagrijanim jogurtom i mlijekom i zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto.
  3. Na kraju dodajte malo brašna i samo ga oblikujte da dobijete kuglu.
  4. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena.
  5. Veliku tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
  6. Uzdiglo tijesto kratko premijesite pa ga prebacite na dobro pobrašnjenu površinu.
  7. Razvaljajte ga na tanko u pravokutnik.
  8. Premažite ga pestom, malo još začinite soli i paprom, naribajte tvrdi sir te zamotajte u roladu.
  9. Režite rolice debljine 3-5 cm, zavisi kako volite.
  10. Rolice poslažite u tepsiju pritom ostavljajući malo mjesta između njih.
  11. Ostavite ih na toplom da se dižu, a vi za to vrijeme stavite pećnicu da se grije na 200C.
  12. Kada se je pećnica ugrijala stavite ih peći oko 25-30 minuta, zavisno o jačini pećnice, moguće i duže. Ako bude trebalo prekrijte ih s malo masnog papira kako gore ne bi gorjele.

Share this

Pin