Ovog puta sam za Dolcelu radila slane pužiće s pestom. Njihov instant kvasac koristim otkako je na tržištu, za slana i slatka tijesta, meni je odličan.
Od ovog tijesta inače možete praviti buhtle, samo dodajte malo više šećera u tijesto, a sol smanjite, možete praviti i slane kiflice, a umjesto s pestom možete mazati i slatkim džemom.
Evo recepta za igranje.
U slast!
Pužići s pestom
Sastojci:
Sastojci za tijesto:
- 200 ml tekućeg jogurta
- 200 ml toplog mlijeka
- 650 g glatkog brašna
- 80 ml ulja ja sam koristila maslinovo
- pola žličice šećera
- 1 žličica soli
- 1 cijelo jaje
- 1 žumanjak
- 1 suhi Dolcela instant kvasac
Sastojci za punjenje:
- 1 teglica pesta genovese
- tvrdi sir
- malo soli i papra
Priprema:
-
Jogurt i mlijeko možete skupa zagrijati da bude mlako.
-
U većoj posudi pomiješajte sve sastojke za tijesto, skupa sa zagrijanim jogurtom i mlijekom i zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto.
-
Na kraju dodajte malo brašna i samo ga oblikujte da dobijete kuglu.
-
Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, otprilike sat vremena.
-
Veliku tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
-
Uzdiglo tijesto kratko premijesite pa ga prebacite na dobro pobrašnjenu površinu.
-
Razvaljajte ga na tanko u pravokutnik.
-
Premažite ga pestom, malo još začinite soli i paprom, naribajte tvrdi sir te zamotajte u roladu.
-
Režite rolice debljine 3-5 cm, zavisi kako volite.
-
Rolice poslažite u tepsiju pritom ostavljajući malo mjesta između njih.
-
Ostavite ih na toplom da se dižu, a vi za to vrijeme stavite pećnicu da se grije na 200C.
-
Kada se je pećnica ugrijala stavite ih peći oko 25-30 minuta, zavisno o jačini pećnice, moguće i duže. Ako bude trebalo prekrijte ih s malo masnog papira kako gore ne bi gorjele.