Riblja pašteta

IakČesto radim domaće paštete i to u bilo koje doba godine, od zime kada često imamo domaćeg kruha pa do ovog perioda oko Uskrsa kada imamo kuhanih jaja.

Znam da svatko ima neke svoje mjere i recepte, ali neka ovdje na blogu stoji i moj, možda vam posluži kao inspiracija ili vas podsjeti da ju dugo niste jeli.

Ovu riblju paštetu možete raditi od sardina ili od tune, zavisi što volite, što vam je dostpuno ili što smijete jesti.

Sastojcima se također možete igrati pa dodati kapare, češnjak, ljute zelene svježe feferone, peršinovog lista, mašti na volju.

Ja sam svoju paštetu blendala u Kenwood Multipro Compact+ blenderu s kojim sam oduševljena jer na sebi ima i vagu, lako je periv i izmiksa stvarno divnu kremastu paštetu kao i sve ostalo, a služi i za još mnogo toga, tako da sam baš sretna jer mi je stigao na isprobavanje.

Želim vam dobar tek i uživajte u obroku!

Riblja pašteta
Sastojci:
  • 2 konzerve tuna komada ili sardina
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 1 žličica senfa
  • 1 tvrdo kuhano jaje
  • Malo soka od limuna ne previše da ne bi bilo kiselo
  • Malo soli i papra
  • po želji: kapare, peršinov list, ljuta feferona, kiseli krastavci…
Priprema:
  1. Tuna komade ocijedite od vode, a ukoliko koristite sardine njih očistite od malih kosti.
  2. Sve sastojke skupa sa odabranom ribom staviti u blender i izblendajte.
  3. Ohladite pa poslužite po želji.
  4. Sastojcima se možete igrati, ukoliko bi vam bilo pregusto, dodajte još majoneze ili jogurta.

Share this

Pin