Sir mi je jedna od najdražih namirnica, slaže se uz sve, izvrsno ide u razne slastice, slaže se s tijestima,.. A kako sam nedavno dobila paket ABC sira, malo sam se poigrala s nekim receptima. Umjesto u slatke vode, zaplivala sam u slane, sezonske vode.
Paprika je na vrhuncu zrelosti i kreću se kuhati ajvari, a upravo ajvar daje ovu lijepu boju današnjem tijestu. Ja sam se kod nadjeva vodila onom ‘manje je više’ pa sam se držala osnovnih okusa.
Vi u nadjev možete dodati razne ABC sireve s okusom (vlasac, šunka, povrće, mediteran, kulen, hren), kisele krastavce, sušene rajčice, tvrdi sir, parmezan, razne šunke.. Omjere imate dole niže u receptu, samo se držite njih kod mijenjanja sastojaka i ne može ispasti loše.
Kreirajte svoju dobitnu kombinaciju.
Dobar tek!
- 5 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 3 žlice ajvara
- 2 žlice ulja
- 5 žlica mekog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 325 g ABC svježeg krem sira
- 2 žlice kiselog vrhnja
- sol
- papar
- svježi vlasac
- 150 g nasjeckanih dimljenih pilećih prsa
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje, dodatno ga odozgora malo namastite.
-
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
-
Zasebno izmiksajte i žumanjke, pa im dodajte kiselo vrhnje, ajvar i ulje, kratko izmiksajte da se spoji, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Izmiksajte da se spoji.
-
Na kraju ručno, uz pomoć špatule umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
-
Prenesite smjesu u tepsiju, poravnajte i stavite peći oko 10-15 minuta, zavisno od vaše pećnice. Provjerite s čačkalicom dali je gotovo, ako ona izlazi suha, rolada je gotova.
-
Jednu veliku krpu namočite pod hladnom vodom, raširite ju na stol, prenesite roladu na mokru krpu i zamotajte roladu zajedno s krpom. Ostavite ju da se hladi tako zamotana.
-
Sastojke za nadjev sve dobro povežite, pa premažite ohlađenu roladu. Roladu ponovno zamotajte (ovog puta bez krpe). Čuvajte ju u frižideru.
Salamu u nadjevu možete mijenjati po svojim željama ili ju skroz izbaciti ukoliko ne jedete meso.