Krenula je sezona raznog voća, pogotovo ovog bobičastog kojeg možemo iskoristiti za pravljenje smrznutog jogurta ili domaćeg sladoleda.
Ja sam se ovog puta odlučila za smrznuti jogurt jer sam doma imala veliko pakiranje onog grčkog koji se savršeno uklapa u ovu priču.
Sver sastojke sam stavila u svoj Kenwood Multipro blender i samo izmiksala, a on ga je savršeno spojio u kremasti i brzi smrznuti jogurt, jedino što se mora duže hladiti, ali ako volite ovaj tip sladoleda ili hladne slastice svakako se isplati.
Zasladila sam ga s javorovim sirupom, ali vi možete koristiti i neki drugi slad po želji.
Osim klasičnih fotografija, danas vas u ovom postu čeka i video da malo i vidite blender kako se ponaša i djeluje u prostoru.
Nadam se da će vam se svidjeti.
U slast!
- 1 smrznuta banana
- 200 g smrznutih jagoda
- 450 g grčkog jogurta
- nekoliko žlica javorovog sirupa ili sladila po želji
-
Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne postane kompaktno.
-
Izlijte u posudu, prekrijte folijom ili poklopite te stavite u škrinju na hlađenje dok se ne stisne, otprilike 4-6 sati.
-
Prije posluživanja smrznuti jogurt malo ostavite na sobnoj temperaturi, otprilike pola sata pa ga tada oblikujte kuglice ili ga samo stavite u posudice.
-
Poslužite s raznim preljevima, voćem ili po želji.
Možete koristiti i svježe voće, ne mora biti prethodno smrznuto, ali meni je ovako finije.
Također, ovakav smrznuti jogurt možete staviti i ukalupe za sladoled pa jesti sa štapića.
U suradnji s Kenwood Hrvatska