Možda ste već skužili da u mojoj kuhinji nema nekih stranih namirnica i kompliciranih jela, osnovne namirnice ponekad daju savršeno jelo kao što je ovo. Većinom ni nemam vremena kuhati neka zahtjevnija jela, a i još uvijek nemam svoju vlastitu kuhinju iz snova u kojoj bih mogla provoditi po cijele dane. Sanjam o jednoj bijeloj drvenoj kuhinji sa puno šarenih domaćih detalja. Inače obožavam hranu u bojama, pa evo jednog kratkog i finog recepta.
Sastojci:
- tjestenina po izboru
- češnjak
- ulje
- sol
- papar
- mediteranski začini (ružmarin, bosiljak, mažuran..)
- vrhnje za kuhanje
- špinat
- malo maslaca ili marga
- sir (parmezan ili bilo koji tvrdi)
Priprema:
- Tjesteninu stavite da se kuha.
- Špinat operite i također stavite kuhati u lonac dok ne omekani. Ja sam imala oko 0.5 kg, možda i malo više. No koliko god da imate nije ni premalo, a ni previše.
- Češnjak očistite i na tavu stavite malo ulja da se zagrije.
- Češnjak naribajte na sitnu rendu i malo popržite da pusti okuse. Dodajte vrhnje za kuhanje i začine po želji, te ostavite da se kuha na laganoj vatri.
- Kada se je špinat skuhao, ocijedite ga i smiksajte u blenderu skroz u pire.
- Pire od špinata dodajte vrhnju za kuhanje, dodajte 2-3 žličice maslaca i sve zajedno promiješajte.
- Tjesteninu također ocijedite i pomiješajte u umak od špinata.
- Servirajte po želji, najbolje sa malo sira.
Dobar tek!
Sanja
Trackbacks for this post