Torta od limuna

Dolcela Torta od limuna
 

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 
Na facebooku postoji jedna zatvorena grupa, zove se Što se kuha? Postala je dnevna doza inspiracije mnogim domaćicama da vide što drugi kuhaju i peku tog dana ili nekog drugog dana.

Nedavno je jedna Dolores stavila sliku Torte od limuna, a uz sliku je dodala i recept. Kako jako volim te siraste, okusom cheesecake-aste torte, odmah sam si spremila recept i odlučila sam ga isprobati prvom prilikom.

Prilika se dogodila ovaj vikend. Torta je savršena! Mirisna, lagana, pjenasta, puna okusa, jednostavno savršena.

Svaka moja preporuka i za tortu i za grupu.

U slast!

Torta od limuna
Jednostavna torta od limuna - puna okusa, lagana, pjenasta i savršena!
Sastojci:
Sastojci za biksvit
Sastojci za kremu
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije. Kalupu promjera 24 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice mu namastite.
  2. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte brašno i aromu vanilije. Kratko izmiksajte da se spoji.
  3. Bjelanjke posebno istucite u čvrsti snijeg, pa ih ručno, nježno i polako umiješajte u smjesu žumanjaka. Smjesu za biskvit izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte špatulom i stavite peći 10 minuta u zagrijanu pećnicu.
  4. Biskvit ostavite u kalupu zajedno sa stranicama da se hladi, pa pripremite kremu.
  5. Tekući šlag izmiksajte s jednim šlagfixom.
  6. Posebno izmješajte grčki jogurt, šećere, sok jednog limuna i njegovu koricu. Dodajte u izmiksani šlag i ručno špatulom sve zajedno spojite. (ukoliko ćete miksati, krema bi vam se mogla zgrudati)
  7. Pripremljenu kremu ravnomjerno nanesite na ohlađeni biskvit. Tortu dobro ohladite, skinite obruč kalupa i poslužite.

Share this

Pin