U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Na facebooku postoji jedna zatvorena grupa, zove se Što se kuha? Postala je dnevna doza inspiracije mnogim domaćicama da vide što drugi kuhaju i peku tog dana ili nekog drugog dana.
Nedavno je jedna Dolores stavila sliku Torte od limuna, a uz sliku je dodala i recept. Kako jako volim te siraste, okusom cheesecake-aste torte, odmah sam si spremila recept i odlučila sam ga isprobati prvom prilikom.
Prilika se dogodila ovaj vikend. Torta je savršena! Mirisna, lagana, pjenasta, puna okusa, jednostavno savršena.
Svaka moja preporuka i za tortu i za grupu.
U slast!

- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 2 žlice Podravka glatkog brašna
- 1 žličica arome vanilije
- 500 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+
- 1 Dolcela šlagfix
- 3 grčka jogurta
- 100 g šećera u prahu
- 2 Dolcela vanilin šećera
- 1 limun
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije. Kalupu promjera 24 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice mu namastite.
-
Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte brašno i aromu vanilije. Kratko izmiksajte da se spoji.
-
Bjelanjke posebno istucite u čvrsti snijeg, pa ih ručno, nježno i polako umiješajte u smjesu žumanjaka. Smjesu za biskvit izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte špatulom i stavite peći 10 minuta u zagrijanu pećnicu.
-
Biskvit ostavite u kalupu zajedno sa stranicama da se hladi, pa pripremite kremu.
-
Tekući šlag izmiksajte s jednim šlagfixom.
-
Posebno izmješajte grčki jogurt, šećere, sok jednog limuna i njegovu koricu. Dodajte u izmiksani šlag i ručno špatulom sve zajedno spojite. (ukoliko ćete miksati, krema bi vam se mogla zgrudati)
-
Pripremljenu kremu ravnomjerno nanesite na ohlađeni biskvit. Tortu dobro ohladite, skinite obruč kalupa i poslužite.