Video recept: Božićne pizzete

Nalazimo se usred Adventa i vjerujem da je mnoge od vas već obuzeo blagdanski i božićni duh, pogotovo jer je iza nas blagdan Sv. Nikole.

Povodom njega i općenito ovog mjeseca napravili smo jedan simpatični video recept za ‘Božićne pizzete’ koji je idealan za sve – idealan je za mame koje imaju djecu pa ih mogu uključiti u ukrašavanje malih pizza, kao i za nas velike kojima ovaj recept služi kao ideja za božićne partije i druženja ili jednostavno za podizanje božićne atmosfere.

Ja sam koristila modlicu čizmice koju sam doista povoljno pronašla u Kiku (za samo 8 kuna), no vjerujem da sada već svagdje ima tih većih modlica – tako da se možete poigrati raznim oblicima poput bora, snjegovića ili pahulje, zašto ne, bitno da je neki božićni motiv.

Ovdje nema točnih sastojaka kao ni recepta, ja sam koristila kupovno, već razvaljano tijesto za pizzu, a vi možete zamijesiti svoje ili čak kao podlogu koristiti i lisnato tijesto, doista je svejedno, svakako će biti fino.

Pizze ukrasite sa raznim sirevima, danas je čak dostupan i zeleni i crveni tvdi sir kojeg znam da ima u Kauflandu pa će vam on tek podići vašu pizzu da zablista u blagdanskom duhu.

Dajte mašti na volju i poigrajte se – zabavno je!

Dobar tek!

 

Božićne pizzete
Jednostavan recept za blagdanske pizzete.
Sastojci:
Sastojci
 • tijesto za pizzu kupovno ili domaće ili lisnato tijesto
 • ketchup ili umak za pizzu
 • Abc svježi krem sir
 • tvrdi sirevi po želji
 • zelena paprika
 • kukuruz
 • kapare
 • masline
 • cherry rajčice
Priprema:
Priprema
 1. Zamijesite svoje tijesto za pizzu ili kupite već gotovo i razvaljano, a možete se poigrati i s lisnatim tijestom kao podlogom.
 2. Pećnicu zagrijte na 200C.
 3. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
 4. Uz pomoć željenim modlica izrežite oblike od tijesta te ih položite na tepsiju.
 5. Ukrasite ih po želji.
 6. Kod čizmica se poigrajte ketchupom, svježim krem sirom, tvrdim sirom, zelenom paprikom i kukuruzom.
 7. Kod modlice borića doslovno možete kititi bor slanim sastojcima poput kukuruza, maslina, kapara, crvenom, zelenom i žutom paprikom, kobasicama i sl.
 8. Pizzete pecite oko 15 minuta, zavisi o debljini vašeg tijesta, gotovo je kad porumeni.
 
U suradnji s ABC sirom

Share this

Pin