Zdravi keksi sa sjemenkama lana, sezama i suncokreta. Mirišljavi, ukusni, mogu stajati danima jednako fini i hrskavi. Volim zdrave stvari koje su fine i zato s vama dijelim ovaj recept. Ovi integralni keksi su super jednostavni i prefini. Nedavno sam bila kod prijateljice koja je rodila i njoj sam između ostaloga odnijela kuglof s kokosom (volim ljude darivati kolačima, nešto kao Bree iz Kućanica), a zauzvrat, osim što sam se družila s predivnim Dominikom, dobila sam i ovaj recept koji sam odlučila odmah isprobati.
- 350 g integralnog brašna ili brašna po želji
- 100 g sjemenki suncokreta
- 50 g sjemenki lana
- 50 g sezama
- 100 g maslaca ili margarina koji prethodno otopite da bude mekan
- 1 dcl ulja
- 1 dcl bijelog vina
- pola praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 cijelo jaje
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Sve sastojke zajedno promiješajte u većoj posudi i rukama zamijesite tijesto.
-
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje, tijesto razvaljajte na 0.5 cm i oblikujte po želji.
-
Kekse pecite 15-20 minuta, zavisi od pećnice.