Bečke čokoladne kocke

Čokoladne kocke kod nas su poznate i pod nazivom bečke kocke. Recept je uvijek svagdje isti, rijetko se dese neke izmjene. Ja sam ovaj recept radila povodom izdavanja kronike Virovitičko-podravske županije koju je svako kućanstvo dobilo na vrata i namjenjena je svim žiteljima naše županije. Kolač je rađen po receptu Planinarskog doma Jankovac, no vi ga možete prilagoditi sebi, vidjet ćete u receptu, donosim vam dvije opcije.

Oni ga poslužuju s puno ganache kreme, da je gotovo jednako debela kao i biskvit, tako je stvarno odlično i fino, ali treba puno namirnica, pa vam donosim i opciju broj dva kako ga mi doma radimo, krema je nešto tanja, ali kolač je jednako divan.

Vi ga ukrasite po svojoj želji, ja sam ga prilagodila ovom blagdanskom vremenu.
Također, kolač koji vidite na slikama je onaj s ganache kremom u koju ide 900 g čokolade.

U slast!

Recept

Čokoladne bečke kocke
Jednostavan čokoladni kolač kojeg stvarno svi obožavaju, jednostavan je za pripremu i prigodan za svaku priliku.
Sastojci:
Sastojci za biskvit
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 3 žlice kakaa
  • pola praška za pecivo
Sastojci za kremu opcija broj 1
  • 1,5 l slatkog vrhnja za šlag
  • 900 g čokolade za kuhanje
Sastojci za kremu opcija broj 2
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 250 g čokolade za kuhanje
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Žumanjke i šećer izmiksajte dok ne pobijele, zatim im postupno dodavajte ulje i mlijeko, stalno miksajući.
  3. U nekoliko navrata dodajte i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
  4. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, lagano ih špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
  5. Duboku tepsiju promjera otprilike 35*24 cm obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći oko 20 minuta.
  6. Kako vam se krema kasnije nebi odvajala, gotovom biskvitu odrežite gornji sloj korice.
  7. U slatko vrhnje za šlag dodajte čokoladu koju ste prethodno nasjeckali na sitno, stavite na vatru i stalno miješajući kuhajte dok se čokolada ne otopi. Kremu izlijte na topli biskvit.
  8. Kolač je prije konzumiranja potrebno hladiti nekoliko sati ili najbolje preko noći.
  9. Kolač ukrasite po želji.

Share this

Pin

3 komentara

  1. Franko Kramar

    Mozes mi molim te rec kako cu gotovom biskvitu odtezati gornji sloj korice kako se krema nebi ljepila..hvala..

Trackbacks for this post

  1. Recept i fotografija za kroniku Virovitičko-podravske županije - Domaćica | Gastro blog

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.