Palačinke od bundeve

Nakon što sam skužila da sam ove godine jednom obukla kupaći, odustala sam od ljeta. Svekrva je ubrala prvu bundevu, to je isto bio znak. Jesen je moje doba, vesele me te boje, taj mir, spokoj, šuškanje lišća, zvuk vjetra, svaki dan kao da mi priča novu priču. Prošetala sam do bašće, ugledala to malo polje bundeva, ubrala sam i ja jednu, skuhala ju i time sam službeno dovela jesen u naš dom.

Kada bih vam barem mogla ovim postom dočarati i mirise, kao i okuse. Spužvaste, pjenaste, cimetaste i bundevaste palačinke su me očarale, nadam se da će i vas.

U slast!

Recept

palačinke
Print
Palačinke od bundeve
Sočne palačinke od bundeve koje se tope u ustima, zdrave su i jednostavne za napraviti - uživajte u okusima sezone!
Sastojci:
Sastojci za oko 20-ak manjih palačinki
  • 350 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 250 g pirea od bundeve
  • 220 g mekog brašna   može i neko drugo
  • 5 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • po želji: 1-2 žličice cimeta ili začina po izboru rum šećer, začin za medenjake...
Priprema:
  1. Pripremite pire od bundeve po želji. Možete tako da bundevu narežete na četvrtine i ispečete u pećnici na 200C dok ne bude mekana, oko 40 minuta. Brži način je da bundevu nasjeckate na kockice ili listiće i skuhate dok ne bude mekana, oko 10-15 minuta. Usitnite ju u blenderu ili kako inače radite pire od krumpira. Pire prohladite.
  2. U jednoj posudi pjenjačom promiješajte mlijeko i jaja, zatim dodajte ostale sastojke.
  3. Sve dobro sjedinite.
  4. Ja sam palačinke pekla kao američke palačinke, radila sam manje krugove, vi možete veće.
  5. Tavu je bitno dobro zagrijati prije pečenja, malo ju pouljite i lijevajte palačinke. Kada se je tava dobro ugrijala, smanjite vatru inače će vam sve palačinke biti crne.
  6. Pecite oko pola minute sa svake strane.
Napomena:

Ja sam svoje jela s medom, okusi su bili doista izvrsni. Složila sam si malu tortu od palačinki, gdje sam svaki sloj premazala medom i orasima i uživala. Palačinke se tope u ustima, a ako ih sve i ne pojedete, spremite ih u frižider i jedite sutradan.

 

 

Share this

Pin

5 komentara

  1. Ajme, ovo odlicno izgleda. Pitanje…moze li se koristit kupovni pire od bundeve?

    • Kristina, ja tek sada vidim tvoj komentar, nije mi dosla obavijest. Oprosti sto kasnim, moze se 🙂 Kod nas tu ni nema, ako ti znas gdje ima, kupi, radi i uživaj u pocecima jeseni 🙂

  2. odlične su ti fotke…i naravno kao i uvijek recept… ovo na kraju mi je zakon…češ rakije… ja skoro u sve receptiće za palačinke stavljam čep ruma jer sam ovisna o njemu… bitno da je alkohol 🙂

Leave a Comment