Jednostavan recept za kolač s orasima i jabukama, onako pravi jesenski.
Savršen je za ovu ranu jesen, a ukoliko ga želite dodatno začiniti dodajte mu malo cimeta ili nekog začina po želji.
Za ovaj recept se moram zahvaliti gđi. Vesni s imanja ‘Na Malenom brijegu’ koja nam ga je ustupila da ga možemo napraviti doma.
U slast!
Bakin kolač
Sastojci:
- 80 g sitno sjeckanih oraha
- 2 velike jabuke
- 4 jaja
- 220 g šećera
- 120 g glatkog brašna
- 90 g mljevenih oraha
- 2 dl ulja
- 2 dl mlijeka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
-
Pećnicu stavite da se grije na 200C.
-
Tepsiju dimenzija 22*32 cm obložite masnim papirom za pečenje.
-
Sitno sjeckane orahe rasporedite na dno tepsije.
-
Jabuke ogulite pa ih naribajte na ploškice (pomoću ribeža za krastavce). Ja sam stavila dvije doista velike jabuke, ako imate manje uzmite 3-4 jabuke.
-
Poslažite ih po orasima skroz na gusto da se prekriju orasi.
-
Jaja, šećer, brašno, mljevene orahe, ulje, mlijeko i prašak za pecivo izmiješajte pjenjačom pa prelijte preko jabuka.
-
Stavite da se peče u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, a ako vaša pećnica peče jače smanjite malo temperaturu na 180C.
-
Po želji kolač pospite šećerom u prahu.
ObozAvam kolace s jabukama. Hvala Za recept. Podseca me na detinjstvo.
dali se kolač kada se ispeče preokrene? po slici bih ja rekla da da 🙂
LP maja
Draga Majo, iako tako izgleda, ali ne 🙂 Jabuke se tijekom pečenja dignu gore 🙂