Ova torta od kestena jedna je od najboljih, ja inače ne volim kesten pire, a rezala sam si komad više, moja svekrva slabo jede kolače, a torta ju je oduševila, da ne spominjem ostale ukućane koji su uživali u njoj toliko da je nestala u jedno popodne. Znači, ako volite kesten pire, ovo je tek torta za vas. Baš se lijepo osjeti, nježno i jesenski. Ukoliko morate jesti bezglutensko, vi ste tek na vrhuncu jer je ovo recept baš za vas.
Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 200 g Ledo kesten pirea
- 150 g mljevenih orašastih plodova po želji
- 100 g maslaca
- prstohvat soli
- pola praška za pecivo
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- slatko vrhnje za šlag za ukrašavanje
-
Kesten pire vam ovdje treba biti sobne temperature, pa gledajte da ga prije odmrznete.
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Kalupu dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite, ostavite ga sa strane.
-
Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
-
Izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele, nekoliko minuta. Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac. Izmiksajte da se spoji.
-
U posebnoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
-
Istučene bjelanjke lagano i nježno špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
-
Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 50 minuta.
-
Ohlađenu tortu ukrasite po želji.
Sastojci su dovoljni za kalup promjera 20 cm.
Od čega je biskvit ovako taman, od kesten pirea ili nedostaje neki sastojak u receptu? Torta krasno izgleda 🙂
Ma ne fali ne, kesten i mljeveni bademi 🙂
Hvala.
Odlična je, sočna, mirisna, ukusna. Ja nisam imala bademe nego orahe. Radit ću je opet, sigurno. Hvala ti za recept 🙂
Da da, ja ju planiram raditi isto s orasima, oni se više osjete i mora biti mrak! 🙂
Moze li proći kalup promjera 26cm, nemam 20cm, ili treba povećati količinu sastojaka? Hvala!
Napravi jednu i pol smjesu, mislim da će biti taman 🙂
Hvala na odgovoru!
Jedva cekam da napravim ovu tortu! CIM Sam je videla, pisala Sam bratu da mi donese kesten pire iz srbije jer ga ovde u italiji nema. Kesten pire stigao, bacam se ma pecenje! Ciao iz italije!
Javi kako ti se sviđa 🙂
Napravila jednu i pol smjesu za kalup promjera 26cm, torta je predivna i što je najvažnije jednostavna priprema! Planiram raditi duplu smjesu za kalup od 30cm, nadam se da ću se tu zaustaviti 😀
Sve pohvale Vama i Vašem radu, od nedavno pratim i uživam, vrlo poticajno i praktično, a vizualni dojam je savršen, bravo!
Danas sam ispekla tortu tati za rođendan! Pun pogodak, jednostavna, brza i sočna, svi su bili zadovoljni 🙂
Ja sam dodala još mrvicu ruma i dvije štangice otopljene čokolade!
Uopće možda na slikama ne izgleda tako ukusno, kako je u stvarnosti 🙂 Bas mi je drago sto si ostavila povratan komentar, hvala ti na tome, to mi bas puno znaci 🙂 Sretan rođendan tati sa zakašnjenjem 🙂 U uz dodatak ruma i čokolade mmm može biti još samo bolje 🙂
Odličan recept! Jako fino i jednostavno. Toplo preporučujem !
Pozdrav, planiram raditi tortu pa me zanima može li se u kalupu promjera 18? Mislila sam umjesto slatkog vrhnja čokoladnu glazuru, neznam hoće li to bit previše..
MEni je ispala skroz svijetla ??♀️
Savrsena, jos bolja drugi dan. Prelila sam s cokoladnom glazurom. Hvala na receptu!
Meni je torta totalno svijetla. Neznam do čega je to?
Moji ukućani su oduševljeni. Kombinovali smo je sa jagodama. Divan spoj jeseni i proleća ????