Bezglutenska torta od kestena

Ova torta od kestena jedna je od najboljih, ja inače ne volim kesten pire, a rezala sam si komad više, moja svekrva slabo jede kolače, a torta ju je oduševila, da ne spominjem ostale ukućane koji su uživali u njoj toliko da je nestala u jedno popodne. Znači, ako volite kesten pire, ovo je tek torta za vas. Baš se lijepo osjeti, nježno i jesenski. Ukoliko morate jesti bezglutensko, vi ste tek na vrhuncu jer je ovo recept baš za vas.

Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

5 from 1 vote
torta od kestena
Bezglutenska torta od kestena
Jednostavna i brza torta bez brašna. Iako vam na slikama možda ne izgleda sočno, vjerujte mi - je, doista, topi se u ustima.
Sastojci:
Priprema:
  1. Kesten pire vam ovdje treba biti sobne temperature, pa gledajte da ga prije odmrznete.
  2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  3. Kalupu dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite, ostavite ga sa strane.
  4. Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
  5. Izmiksajte zajedno žumanjke i šećer dok ne pobijele, nekoliko minuta. Dodajte im kesten pire, mljevene orašaste plodove i maslac. Izmiksajte da se spoji.
  6. U posebnoj posudi istucite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg.
  7. Istučene bjelanjke lagano i nježno špatulom umiješajte u smjesu žumanjaka.
  8. Izlijte smjesu u kalup i pecite oko 50 minuta.
  9. Ohlađenu tortu ukrasite po želji.
Napomena:

Sastojci su dovoljni za kalup promjera 20 cm.

Share this

Pin

19 komentara

  1. Pipi Pipic

    Od čega je biskvit ovako taman, od kesten pirea ili nedostaje neki sastojak u receptu? Torta krasno izgleda 🙂

  2. Domaćica

    Ma ne fali ne, kesten i mljeveni bademi 🙂

  3. Pipi Pipic

    Hvala.

  4. kik66

    Odlična je, sočna, mirisna, ukusna. Ja nisam imala bademe nego orahe. Radit ću je opet, sigurno. Hvala ti za recept 🙂

  5. Da da, ja ju planiram raditi isto s orasima, oni se više osjete i mora biti mrak! 🙂

  6. Biljana

    Moze li proći kalup promjera 26cm, nemam 20cm, ili treba povećati količinu sastojaka? Hvala!

  7. Napravi jednu i pol smjesu, mislim da će biti taman 🙂

  8. Biljana

    Hvala na odgovoru!

  9. vesna

    Jedva cekam da napravim ovu tortu! CIM Sam je videla, pisala Sam bratu da mi donese kesten pire iz srbije jer ga ovde u italiji nema. Kesten pire stigao, bacam se ma pecenje! Ciao iz italije!

  10. Javi kako ti se sviđa 🙂

  11. Biljana

    Napravila jednu i pol smjesu za kalup promjera 26cm, torta je predivna i što je najvažnije jednostavna priprema! Planiram raditi duplu smjesu za kalup od 30cm, nadam se da ću se tu zaustaviti 😀
    Sve pohvale Vama i Vašem radu, od nedavno pratim i uživam, vrlo poticajno i praktično, a vizualni dojam je savršen, bravo!

  12. Maša

    Danas sam ispekla tortu tati za rođendan! Pun pogodak, jednostavna, brza i sočna, svi su bili zadovoljni 🙂
    Ja sam dodala još mrvicu ruma i dvije štangice otopljene čokolade!

  13. Uopće možda na slikama ne izgleda tako ukusno, kako je u stvarnosti 🙂 Bas mi je drago sto si ostavila povratan komentar, hvala ti na tome, to mi bas puno znaci 🙂 Sretan rođendan tati sa zakašnjenjem 🙂 U uz dodatak ruma i čokolade mmm može biti još samo bolje 🙂

  14. Sanja Obradovic

    Odličan recept! Jako fino i jednostavno. Toplo preporučujem !

  15. Nikolina Grančić

    Pozdrav, planiram raditi tortu pa me zanima može li se u kalupu promjera 18? Mislila sam umjesto slatkog vrhnja čokoladnu glazuru, neznam hoće li to bit previše..

  16. Vedrana

    MEni je ispala skroz svijetla ??‍♀️

  17. Ao

    Savrsena, jos bolja drugi dan. Prelila sam s cokoladnom glazurom. Hvala na receptu!

  18. Iva

    Meni je torta totalno svijetla. Neznam do čega je to?

  19. Brankica

    Moji ukućani su oduševljeni. Kombinovali smo je sa jagodama. Divan spoj jeseni i proleća ????