Bobanova torta je jedna od onih torti koja se kod nas često radi, koliko je brzo gotova, još se brže pojede. Gotova je za čas, priprema se samo biskvit, sastojci kao takvi nisu skupi, a dobit ćete stvarno izvrsnu tortu za koju vjerujem da je može pripremiti svatko.
Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Na blogu postoji i onaj klasični recept za nju, gdje je samo s pekmezom od borovnice, a pronađite ga na ovdje.
Danas vam ju donosim u kombinaciji s malinama, u sezoni su, grmovi su se zacrvenili i sada je pravo vrijeme da ih jedemo u našim desertima.
Zato obavezno isprobajte i ovu kombinaciju.
U slast!
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g BAM tamne čokolade
- pola praška za pecivo
- oko 450 g marmelade od malina + 2 žlice vode
- oko 400 g svježih malina ili koliko imate ili koliko volite, može manje, može više
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Kalupu za tortu promjera 24 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
-
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjke zajedno sa šećerom pjenasto izmiksajte.
-
Žumanjke izmiksajte s praškom za pecivo.
-
Čokoladu otopite, pa ju dodajte u žumanjke, dobro promiješajte, pa sve dodajte bjelanjcima. Nježno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite peći oko 25-30 minuta, zavisi od pećnice. Biskvit će se napuhati, pa će onda nakon što ga izvadite iz pećnice splasnuti, to tako treba.
-
Biskvit izvadite van iz pećnice, nožićem prođite po rubovima kako bi se ravnomjerno spustio. Ohladite ga, pa ga izbockajte sa slamkom.
-
Marmeladu zagrijte s 2 žlice vode da postane rjeđa, pa njome premažite izbockani biskvit. Na marmeladu poslažite maline.
-
Slatko vrhnje za šlag istucite i ukrasite tortu po želji.