U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Tražite li recept za finu, ukusnu čokoladnu tortu koja ujedno i osvježava, Bobanova torta mogla bi biti ta.
Ima već neko vrijeme kako čitam o ovoj torti i restoranu Zvonimira Bobana koji ju ima u svojoj ponudi, tamo se ne zove Bobanova, ali su je mnogu tako prozvali, budući da ideja za nju dolazi iz njegovog restorana.
Tortu svi jako hvale, a kako i nebi, torta je gotova za čas, priprema se samo biskvit, sastojci kao takvi nisu skupi, a dobit ćete stvarno izvrsnu tortu za koju vjerujem da je može pripremiti svatko.
Bez puno mudrovanja, evo recepta.
U slast!

- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g tamne čokolade
- pola Dolcela praška za pecivo
- oko 450 g Podravke extra džema od borovnice može i neki drugi džem
- po želji: svježe voće
- 250 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+ (može i manje)
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Kalupu za tortu dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
-
Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
-
Žumanjke pjenasto izmiksajte zajedno sa šećerom .
-
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg skupa s praškom za pecivo.
-
Čokoladu otopite, pa ju dodajte u žumanjke, dobro promiješajte, pa sve dodajte bjelanjcima. Nježno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta.
-
Biskvit ohladite, cijelog ga izbodite slamkom ili kuhačom pa ga premažite s džemom.
-
U većini slučajeva u zadnje vrijeme na džem stavljam i svježe voće poput malina ili šumskog voća, torta bude dodatno sočnija i finija, pa vam ovo s voćem ostavljam na izbor.
-
Slatko vrhnje za šlag istucite i ukrasite tortu po želji.
*Ovom receptu naknadno sam dodala neke svoje izmjene kako bi bio još bolji i nadopisane su u receptu.
Sastojci su za tortu promjera 24-26 cm.
Ukoliko ne možete doći do džema od borovnice, vjerujem da će i šumsko voće ili slični kiselkasti džem odraditi svoj posao.
Umjesto tekućeg šlaga možete izlupati i šlag hit ili slatko vrhnje za šlag.
Adapted from La petite table
Trackbacks for this post