Bobanova torta

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Tražite li recept za finu, ukusnu čokoladnu tortu koja ujedno i osvježava, Bobanova torta mogla bi biti ta.

Ima već neko vrijeme kako čitam o ovoj torti i restoranu Zvonimira Bobana koji ju ima u svojoj ponudi, tamo se ne zove Bobanova, ali su je mnogu tako prozvali, budući da ideja za nju dolazi iz njegovog restorana.

Tortu svi jako hvale, a kako i nebi, torta je gotova za čas, priprema se samo biskvit, sastojci kao takvi nisu skupi, a dobit ćete stvarno izvrsnu tortu za koju vjerujem da je može pripremiti svatko.

Bez puno mudrovanja, evo recepta.

U slast!

Bobanova torta
Jednostavna torta s čokoladnim biskvitom bez brašna, džemom od borovnice i šlagom. Ovo je biskvit koje se tijekom pečenja napuše pa se ispuše i padne tako da znate da ništa ne radite krivo.
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Kalupu za tortu dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite.
  3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
  4. Žumanjke pjenasto izmiksajte zajedno sa šećerom .
  5. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg skupa s praškom za pecivo.
  6. Čokoladu otopite, pa ju dodajte u žumanjke, dobro promiješajte, pa sve dodajte bjelanjcima. Nježno sjedinite špatulom, izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta.
  7. Biskvit ohladite, cijelog ga izbodite slamkom ili kuhačom pa ga premažite s džemom.
  8. U većini slučajeva u zadnje vrijeme na džem stavljam i svježe voće poput malina ili šumskog voća, torta bude dodatno sočnija i finija, pa vam ovo s voćem ostavljam na izbor.
  9. Slatko vrhnje za šlag istucite i ukrasite tortu po želji.
Napomena:

*Ovom receptu naknadno sam dodala neke svoje izmjene kako bi bio još bolji i nadopisane su u receptu.
Sastojci su za tortu promjera 24-26 cm.
Ukoliko ne možete doći do džema od borovnice, vjerujem da će i šumsko voće ili slični kiselkasti džem odraditi svoj posao.
Umjesto tekućeg šlaga možete izlupati i šlag hit ili slatko vrhnje za šlag.

Adapted from La petite table

Share this

Pin