Božićni muffini – Sobovi

Muffini sobovi

 

Došlo je vrijeme kada već polako odbrojavamo dane do Božića – svima nam najdražeg blagdana. Ja jako volim prosinac, osim što je to mjesec kada slavimo Božić, poseban je i zbog toga što u nama na jedan poseban način budi zajednički duh, vedrinu, kreativnost i smijeh.

Ovo je vrijeme kada se veselim mirisima, od mirisa zime u zraku do mirisa kolača koji ispunjavaju naš dom. Volim ispunjene ulice ubundanih ljudi, prve pahulje snijega, okićene kuće i likove iz bajke na stolu.

Ukoliko tražite način kako da unutar svog doma dodatno unesete božićni duh predlažem vam izradu ovih muffina. Božićni muffini su čagani za pripremu, sve ove namirnice dostupne su i u vašoj najbližoj trgovini, a za koje god muffine ispod Sobova se odlučite, sa samo par dodataka pretvorit ćete ih u lika iz bajke – Rudolpha.

Kod mene doma naravno nijedan Božić ne prolazi bez tradicionalnih medenjaka ili bakinih šapa, ali isto tako skoro svake godine zaigram se i s nekim modernijim idejama. Uvijek je zanimljivo stol upotpuniti s nečim veselim, što će nam izvući osmijeh na lice – a ovi sobovi su upravo to. Pogotovo ih je zanimljivo jesti, rog po rog, pa njuška, a tek onda odličan čokoladni muffin i njegova pjenasta krema.

Rudolph nosi pravi duh Božića, budući da je on božićni sob koji pomaže Djed Mrazu da pronađe put kroz hladnu, zimsku, snježnu noć dok
raznosi darove.

Bilo da doma imate djecu ili ne, zaigrajte se i vi, vratite se u djetinjstvo i bezbrižne dane kada su vas stvari poput kreativno ukrašenih kolačića radovale do neba.

Uživajte u blagdanima i budite sretni svakog trenutka, neka vas vaša mašta nikada ne napusti!

U slast!

Božićni muffini - Sobovi
Jednostavna ideja kako bilo koji muffin po želji pretvoriti u Soba.
Sastojci:
Sastojci za ukrašavanje
 • šlag krema s okusom čokolade ili neka druga krema po želji poput ganache kreme i sl.
 • 1 običan šlag ili 1 dcl slatkog vrhnja za šlag
 • okrugli keksi njuška
 • M&M bomboni nos
 • pereci rogovi
 • šlag oči
 • čokoladne kuglice zjenice
Priprema:
Priprema
 1. Izaberite svoj najdraži recept za bilo koje muffine - bilo bi dobro da su od čokolade ili jednostavno u onaj osnovni dodajate malo kakaa.
 2. Ovdje na blogu postoji odličan recept za najbolje muffine koji trpi svakakve izmjene.
Ukrašavanje
 1. Izmiksajte šlag po uputama s vrećice. Šlag stavite u vrećicu za ukrašavanje i ukoliko nemate okrugli nastavak samo škaricama izrežite sitan otvor.
 2. Šlag kremu od čokolade također pripremite po uputama s vrećice (prah se izmiksa s 3 dcl mlijeka).
 3. Šlag kremom premažite muffine, stavite jedan okrugli keks za njušku, dodajte perece kao rogove, šlagom pomoću vrećice nacrtajte oči i malu točkicu nasred njuške na koju ćete naljepiti crveni bombon umjesto nosa, a na mjesto očiju naljepite male čokoladne kuglice kao zjenice.

Share this

Pin