Mnogo nas u tražilice upisuje – Muffini najbolji recept. Svi tražimo muffin koji nije suh, kompliciran, da se s njim može igrati, da je sočan i mekan, da je jednostavno savršen. Ovo je takav recept, jako se lako izmute, uspjet će svima, a sve sastojke biste trebali imati doma.
Možete ih radi kao mramorne, možete ih raditi sa kakaom ili čokoladom, možete u njih ubaciti svježe ili sušeno voće. Može u njih staviti mak, rogač ili malo cimeta i začina za medenjake. Recept je stvarno podatan i vjerujte to je taj, drugi vam neće trebati.
Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Ja sam ovoga puta u svoje ubacila ribizle, borovnice i jagode. Kremu sam napravila od slatkog vrhnja za šlag, svježeg sira, malo voća koje mi je ostalo, dodala sam i malo šećera u prahu i arome vanilije. Možete ih ukrasiti i u Božićnom ruhu ili već nekom drugom blagdanskom. Radite s onim što imate doma, unesite malo ljubavi i rezultat će biti sjajan. Stojim vam na raspolaganju ako negdje zapne ili sam nešto nejasno napisala. Javite se ili ovdje ili na Facebook.
U slast!
Recept

- 4 cijela jaja
- 1.5 šalica šećera
- 1 šalica radenske ili mlijeka
- 1 šalica ulja
- 2.5 šalice mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- po želji: kakao, čokolada, začini, razno voće i sl.
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
U kalup za muffine složite košarice. Meni su najbolje one iz DM-a, čvrste su, imaju lijepe uzorke i cijena im je 5.90 kn za 40 komada.
-
Pjenasto izmiksajte 4 jaja, postepeno im dodavajte 1.5 šalicu šećera, pa zatim 1 šalicu radenske ili mlijeka, pa 1 šalicu ulja. Zatim postepeno dodajte 2.5 šalice mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte. Kada se sve lijepo spoji stanite. Na kraju svih ovih osnovnih sastojaka možete umiksati mak, rogač, kakao, čokoladu...
-
Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15-18 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda trebati 20 minuta, a ako neka peče jače smanjite malo temperaturu. Isprobajte s čačkalicom dali su gotovi - tako da ju gurnete u muffin i ako ona izađe suha, gotovi su.
-
Ako mislite voće stavljati u muffine najbolje da to napravite prije samog pečenja, kada izlijete smjesu za muffine u košarice, u svaki posebno ubacite i voće.
-
To je to, na čisti biskvit možete dodavati razne kreme, pudinge, voće, slatko vrhnje za šlag i slično.
Za oko 34 muffina koristite veliku šalicu za čaj (2.5-3 dcl)
Možete korisititi i manje šalice od 1 dcl za manje muffina, samo onda pazite da smanjite i jaja, te prašak za pecivo, ostalo samo pratite
odlični su… a mislim da bi svatko trebao imati osnovni recept tog tipa koji podnosi sve i svašta kaj se sjetimo nagurati u njega 🙂
Da, ovo je bas takav recept 😀 Čas posla 🙂
Jedva čekam isprobati ovaj recept jer često radim muffine i uvijek sam u potrazi za dobrim receptom. Ako radim čokoladne i stavim čokoladu ili kakao, trebam li smanijiti udio brašna ili nečeg drugog? Ili će biti dobri ako samo dodam što želim?
Trebali bi biti dobri, ja sam radila i sa kakaom, mramorne, dodavala sam i mljeveni mak i rogač, nisam nikada ništa oduzimala od ovog. Ja nisam nikada više od par žlica nečega, pa su mi možda zato ispali super, ali mislim da ni ti nećeš morati dodavati više od tih par žlica. Ukoliko vidiš da ti je smjesa stvarno pregusta dodaj malo mlijeka još i slobodno jedno jaje. Svako brašno je drugačije i drugačije upija, ali nebi muffinima nista smjelo biti i trebali bi uspjeti 🙂
sličan mom univerzalnom receptu za muffine, mijenjam samo punjenje i dodatke. a kad radim slanu verziju samo šećer zamijenim kiselim vrhnjem. i često riskiram pa ih vadim iz pećnice baš kad pomislim da im treba još par minuta i ispadnu savršeni. jednostavno ne mogu “probaviti” suhi muffin 🙂
btw. kako postići da punjenje ne padne na dno kalupa?
Ukoliko koristis voće tada voće mozes oprati, osusiti od vode, uvaljati malo u brasno i puniti muffine. Nece pasti ako je voce dobro osuseno. Mozes i muffine prvo malo zapeci, dok on pocne malo gore dobivati opnu, koji par minuta, izvaditi van, staviti voće u muffine (u ovom slucaju ne moras valjati u brasno), vratiti u pećnicu i normalno peći do kraja.
Ukoliko stavljas pekmez i teza punjenja, ja uvijek isto prvo zapečem malo muffine par minuta, onda vadim van, napunim, pa vratim u pećnicu. Zavisno od pećnice i biskvita koliko min treba zapeći, ali vidis kada postaje malo cvrsci, da nije jos skroz tekuc.
Kako velika čaša? Od jogurta?
I ja imam svoj osnovnî, obozavam raditi u svakoj varijanti .
Amy
Hej 🙂 Napisala sam ispod sastojaka, za oko 34 muffina je velika casa za caj (3 dcl), rijetko kada radim manju mjeru 🙂 Uvijek dio ponesem nekome, vam tamo i pojede se 😀
Hvala 🙂 nekako mi ih je 34previse, najcesce radim 2kalupa, 24 🙂
Isprobano! Prefino i prejednostavno!!! Inače izbirljiva djeca traže muffin više:) Puuuno hvala Sanja… već dugo tražim dobar recept i mislim da je to taj!!
e a daj mi molim te reci jesi mozda umjesto ulja kad stavljala otopljeni margarin?nekako mi izgledaju puno masni ili se varam…..
Nisam, nisam pobornik margarina, prije cu staviti dvije case ulja nego margarin 🙂
Ovo je kolicina ulja za oko 36 muffina, nisu masni, ovo su ti prozracni, mekani muffini, a ako ti je zbog kalorija, racunaj da neces pojesti sve sama 😀
Ma nije do kalorija,vec mi to izgleda puno ulja na tu kolicinu brasna…..mislila sam da si se mozda zabunila,ipak 3 dcl ulja…al dobro znas kaj pricas….
Da, ona za caj zavisi koja ima oko 2.5 – 3 dcl, ispadne oko 34-36 muffina.
Ako ti treba manje muffina radis sa nekom malom salicom, mozes i od 1 dcl, samo onda smanji jaja. Pa dobijes jednu turu muffina, cisto da isprobas recept 🙂 pa vidis jel ti pase ili ne.
Evo upravo ih pecem medutim toliko su se digli da neznam kak cu stavit kremu od vrhnja i cok a da se ne razlije…..grrrrrrr
Jesi prepunila košarice ili što se desilo? :/
Dešava se i meni, vidi ovo, objavila sam na Facebook stranici bloga 😀
https://www.facebook.com/blogdomacica/photos/pb.345351725584303.-2207520000.1406275306./591821777603962/?type=3&theater
Recept je superiška! 🙂 Ja sam u njega dodala naribane jabukice i cimet – spremam se polako za zimske dane. Smjesa je super, muffini također. Ja imam veće kalupe pa je meni ispalo 26 muffina (a još sam i dodala ribane jabuke s cimetom).
Odlična ti je ideja Renata za dodavanje jabukica, zato volim ovaj recept i kazem da je najbolji, jer trpi svakakve promjene i ispadne dobro 🙂
Hvala ti na ovom divnom receptu 😀
Nema na cemu 🙂 Drago mi je da ti se sviđa koliko i meni 😀
predobro ispali i jako ukusni! hvala na receptu
jaooo, ovi božićni mafini su suuuupeeeeeer, pokrast ću ti ideje za 5 mjeseci ^^ spremila sam recept, iako imam 2 “najbolja”recepta već – jedan za voćne, a drugi za sve ostale mafine. i oni tvoji medeni mafini su zakon, radila sam ih 3-4 puta u mj dana xD a trenutačno radim tvoj crumble s marelicama 🙂
pozzzz iz Fr
A, svi moji najdraži recepti 😀
Meni ej drago da dijelim te korisne recepte koji nekako uvijek zafale 😉
Kako i pise istina je,najbolji muffini dosad i odsad..:-)radila sam ih sa kakaom i visnjama te komadicima cokolade,jednostavno se tope u ustima..savrseno
Pozdrav! Ja sam nekako ziheras u pravljenju kolača pa da pitam prije nego krenem sa ovim muffinima 🙂 Imam onaj klasični kalup za 12 muffina. Jel dovoljno onda 2 jaja i pola praska za pecivo, a ostalo isto (pratim)?
Pozdrav Iva, ovo su mjere za 3 ture po 12 muffina, zavisi koliko muffina trebas tako si prilagodi smjesu. Znaci ovo je ona velika salica za caj od 2.5-3 dcl i s njom ispadne toliko muffina.
Pozdrav, mene bi isto zanimalo koliko jaja i praska za pecivo bi trebalo staviti za kalup od 12 muffina. nisam bas neki ekspert za kolace 🙂
Hvala
Jutro! Dali ce biti jednako uspjesNi ako umjesto jaja stavim organovu zamjenu Za jaJa i rižino brašno? Da si odmah skratim mUke I nIti ne zapocinjem..alergicni smo na gLuten, jaja i mlijeko.
Hvala!
Nazalost, stvarno ne bih znala 🙁
Probaj sve u pola 🙂
Hvala svjedno!
Danas isprobani. Predobri ?
Upravo napravila. 2/3 kolicine sam od tvog recepta napravila, za 24 mafina.U njih malo ruma, cejlonskog cimeta, kor8ce od mandarine i džem.od mandarine.Tijesto je ispalo odlično. Sad ih nosim na feštu, pa ćemo vidjet kakvu će prođu imati 🙂
POzdrav. Vidim da u receptu pise salica radenske ili mlijeka. Sta je bolje stavit po vasem misljenju?
Prvi put prVim muffine, dali moram baš sa mekanim brašnom i dali mogu raditi sa mjericom od 3 dcl ili šalicom, sorry na gnjavazi!
Hej, sada sam tek vidjela ovaj komentar, ukoliko bi nekad hitno trebala pomoć, slobodno mi se javi preko neke društvene mreže pa ću ti probati odmah odgovoriti. Možeš se igrati s brašnima, i možeš raditi s mjericom 🙂
Jučer sam ih radila uz dodatak čokolade za kuhanje, bijele čokolade i višanja, izašlo je oko 30 muffina standardne veličine (dm kalupi) i prefini su, i sutradan mekani, sve smo slistili, svakako preporučam.
Upravo sam isprobala recept. Najbolji koje sam ikad radila. Mekani i sočni. U jedne sam ubacila maline iz leda a u druge tamnu čokoladu. Fantazija okusa. Hvala na divnom receptu.
Jedino sam dodala prstohvat soli.
Odličan recept!!! Mama koja je dugogodišnja PEKARICa je pitala za recept i svi su ih oduševljeno pojeli. Najoštriji kritičar-5godišnja kćer ih je pojela koliko je mogla ? hvala!
POZDRAV 🙂 Neka krema za muffine? imala sam neku kao za princesice al mi nestala 🙁 budi li socni? bitno mi je da nisu suhi jer se onda ne pojedu 🙁 hvalaaa
Zaboravila sam pitati, trebam oko 200 muffina, dal je bolje svaku smjesu posebno raditi ili mogu svih 7 odjednom?
Bolje je zasebno, jer prašak za pecivo ne voli dugo stajanje i ove kasnije ture bi bile zbitije, a ove prve mekane i prozračne 🙂 To je iz mog iskustva.
Draga Renata, budu mekani, stvarn o nisu suhi, samo se ne smiju prepeći 🙂 ali nisu sočni, ukoliko biste neke sočne onako da se više tope u ustima, preporučam ovaj recept https://domacica.com.hr/zdraviji-cokoladni-muffini/
A za kremu ja najčešće koristim ove kombinacije:
https://domacica.com.hr/tiramisu-muffini/
https://domacica.com.hr/jaffa-muffini/
https://domacica.com.hr/muffini-s-visnjama-ili-s-vocem-po-izboru/
https://domacica.com.hr/muffini-sa-kremom-od-sira/
Danas sam pravila malo modificiranu varijantu. Šalice su bile od 2 dl, stavila sam jedno jaje manje, te umjesto bijelog šećera kokosov šećer, dodala sam cimet I friške borovnice. Aha i Čokoladne mrvice one za DEKORACIJU na tortu. Stavila sam u Šest srce KALUPA i ostalo MI je za mali kalup za tortu. Jedino nisam smanjila količinu praška za pecivo pa su mi srca jako visoka ali Simpatično izgleda. Uglavnom vidim da ću komotno MOĆI za moje srce kalup praviti duplo MANJU količinu sastojaka. Još samo da ih probam i to je to. Inače prvi put u životu sam danas radila muffine tako da HVALA za recept 🙂
Drago mi je da je recept poslužio kao inspiracija za tvoju čaroliju i da ste uživali u okusima 🙂
koliko na kraju muffina dobijem od ove smjese?
Super! KoristilA sam 2dl kao mjeru za šalicu. Dodala sam 1 ŽUTANJAK, malo soli i vanilije. Sočni, mekani, pufasti! Punila sam košarice od 5cm promjera sa po jednom jušnom žlicom. Cca pola košare. ONDA naraste da ostane mali Ribić od papira pa je zgodno za kremu. Kad punim žlicu i pol (3/4) košarice onda strši gore malo brdo, pa je zgodno za umočiti u nešto. Prvom opcijom mi je ispalo 4*12, drugom 2*12
Ovaj se recept pokazao stvarno dobro, probao sam i prije toga razne druge recepte i dobro je prošao. Također pišem recepte na slovenskim web stranicama. Posljednji sjajni članak govori o božićnim kolačima, a pokrenula sam ga prošle godine. Nažalost, još nisam uspio napisati recept za muffine, jer jednostavno nisam imao sreće! Hvala na ovom receptu! Lp Karmen
Nešto se čudno događa, dok su u pećnici oni su lijepi i kad su pečeni kad se ohlade oni se spljošte, gdje ja griješim a recepta se držim 100%
Željka, čini mi se da se moraju dulje peći (cca 30min), na nižoj temperaturi (180). Meni se ista stvar dogodila. Probati ću slijedeći puta tako pa javim kako je prošlo.
Također, ostaviti ih u pećnici (otvorenoj) da se malo ohlade prije vađenja. Kad izvadim iz pećnice, ostavim ih u kalupu dok se potpuno ne ohlade. prevelika i nagla razlika u temperaturi zna utjecati tako da se ispušu.
Hej, meni se na 180 stvarno teško dignu o ne budu tako lijepo pufasti, možd i moja pećnica onda slabije peče, a recepte pišem prema njoj, ako vaša peče jače, slobodno smanjite temperaturu na 180 i pecite tako da 🙂 Nadam se da će drugi put biti dobro, ispuhati se znaju i ako se smjesa premiksa..
Super recept lako za napraviti a svi ih VOle?
Super recept lako za napraviti a svi ih vole
Ja (novorođenče) i moja seka (4) smo pravile ove divne kolačiće. Meni je bilo malo teže stojati na nogama, pa sam iz kreveca pomagala, sreća pa mi je sestra iskusna, kuva već godinama, pa i ja nastavljam tim korakom. Majka je preponosna, mafini su bili very delicious.
p.s. samo lud može promašiti i da mu ne ispadne kako treba. :-*
Najbolji. muffini. u životu.
hvALA 🙂
Recept je odlican, radila sam ih maloprije i ispalo mi je oko 40 komada jer sam radila u velikom kalupu i u onim malima hvala na receptu.
Postoji li mogućnost od ovog recepta napraviti slanu verziju s kockicama šunke, slanine, paprike i Sl? Ako da, što u tom slučaju mijenjati, pored naravno šećera 🙂
Svaka ČAST!! Recept je ODLIČAN!! Hvala VAM!!
Voljela bih NaPraviti verziju s medom umjesto secera. Na sto sve trebam paziti?
Draga Vanda, ja ih još nisam radila sa medom pa ne znam kako će se ponašati. Imam na blogu jedne zdravije čokoladne muffine koji bi ti se mogli svidjeti jer u njih ide agavin ili med 🙂
Draga Suzana, ja bih onda samo maknula šećer , ubacila sol, možda malo jogurta dodala i povećala malo brašno zbog izbacivanja šećera. N ablogu imam recept za jedne slične slane muffine pa možete i taj pogledati ako vam se jede nešto slano 🙂
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI MAFINI KOJE STE IKADA PROBALI: Jednostavna čokoladna poslastica koju ćete pripremati svakog dana!
Poslužite prijatelje i porodicu.
https://www.receptizdravlje.tk/2021/02/najbrzi-i-najukusniji-mafini-koje-ste.html
U 3 tjedna ovo je ne znam koji puta da ih pečem. Evo večeras sa duplom smjesom.radim verziju sa mineralnom, a probala sam neki dan sa mlijekom, nema neke razlike. Smjesu podijelim na 3 dijela: kakao, bijela i orah/bijela i onda se igram sa bojama i čokoladom
Za razliku od kupovnih koje drugi dan možeš baciti u smeče, ovi muffini što duže stoje, to su ukusniji.
Tko god je probao, ugušio se u njima?
Hvala?
Hvala Bogu! Konačno recept za basic MUFFINE! Hvala Puno! ❤️
Savršenstvo bez mane!
Čista petica!
Pozdrav. Mogu li umjesto glatkog brašna staviti pirovo?