Stiglo nam je proljeće, priroda se je počela buditi i raduje nas ovakvim prizorima na svakom koraku i zato sam odlučila dašak tog njenog pupanja zabilježiti i uz ove zdravije čokoladne muffine.
Znam da je korizma i da su se mnogi od vas odrekli slatkog ili su ga smanjili i odlučili jesti zdravije pa sam vam zato odlučila ponuditi i nešto takvo.
Tijekom godine isprobavati ću dmBio proizvode u različitim receptima, a prvi među njima je ovaj, fin i čokoladan, k tome još i zdrav. Koristila sam dmBio javorov sirup.
Ovi čokoladni muffini nemaju brašna, bijelog šećera ni mlijeka i stvarno su fini, mekani i sočni, jako su ukusni.
Nadam se da će vam se svidjeti.
U slast!
Sastojci su dovoljni za 9 muffina.
- 200 g mljevenih badema
- 200 g javorovog sirupa (npr. dmBio)
- 20 g kakaa (1 vrhom puna žlica)
- 2 jaja
- 2-3 prstohvata himalajske roze ili obične soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica arome vanilije
-
Pećnicu upalite i stavite da se grije na 180 C.
-
Sve sastojke stavite u posudu, izmiješajte pjenjačom.
-
Smjesu rasporedite u kalup za muffine (ja sam koristila silikonski) i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, zavisno o jačini vaše pećnice (ukoliko vaša peče jače, možda budu gotovi za 15 minuta, ako slabije, možda za 25). Poslužite se trikom – nožić zabodite u muffin i ukoliko izlazi suh, gotovi su.
-
Ukoliko koristite obični kalup za muffine možete ga premazati s malo kokosovog ulja ili neke druge masnoće poput maslaca ili smjesu lijevajte u košarice za muffine.
-
Ja sam svoje muffine dodatno prelila s čokoladnom glazurom. Nju sam napravila tako da sam u lončić stavila oko 50 g tamne čokolade skupa s oko 4 žlice mlijeka i otopila na laganoj vatri. Također, zavisno o čokoladi i gustoći koju želite, možete naknadno dodavati još mlijeka ili koju žlicu ulja kako bi glazura bila sjajnija.
U suradnji s Dm Hrvatska
Ovo su pravi paleo muffini! izgledaju odlično! veselim se novim zdravim receptima!
lijep pozdrav,
Ivana.
Hvala ti Ivana 🙂