Nisam neka od ‘finger fooda’, uvijek mi to nekako predstavlja problem i često ću prije izmisliti kolač, nego smisliti savršenu kombinaciju za bruschette, crostine ili kakvu drugu finger food ideju.
No, u zadnje vrijeme i ta moja slana, zalogajna strana se igra s okusima i izlazi na vidjelo. Inače obožavam jesti tostirani kruh, no nikad to nisu kombinacije koje su vrijedne dijeljenja, uvijek pretpostavljam da ih i vi sami radite doma, pa valjda zato.
Današnja kombinacija bruschetta s dimljenim lososom i ABC sirom s okusom hrena je nešto savršeno, dugo nisam probala nešto tako jednostavno, a fino. Losos se inače odlično slaže s hrenom, pa se za ovakve bruschette često preporučaju umaci s upravo s njim. Ja sam izbjegla i taj korak time što sam topli propečeni kruh premazala s već gotovim ‘umakom’, odnosno sa zdravim i finim hren sirom.
Isto preporučam i vama, dodajte malo kapara, malo svježeg kopra (ukoliko ga imate) i poslužite, nećete se razočarati.
Kopar se danas isto zna naći u trgovinama kao što inače kupujete bosiljak i mentu, no, ako ga ukoliko ipak ne nađete, stavite malo svježeg vlasca.
Dobar tek!

- kruh po želji najbolje francuz
- maslinovo ulje
- fileti dimljenog lososa
- ABC svježi krem sir s okusom hrena
- kapare
- svježi kopar ili vlasac
-
Narežite kruh po želji, premažite ga maslinovim uljem pa ga propecite u tosteru, pećnici ili tavi.
-
Filete dimljenog lososa popržite na zagrijanoj tavi premazanoj s malo maslinovog ulja, svaku stranu oko 10 sekundi, odnosno dok malo ne pobijele.
-
Filete razmrvite u sitne komadiće.
-
Topli kruh premažite sa svježim krem sirom s okusom hrena, dodajte komadiće lososa, kapare i ukrasite koprom ili vlascem.
-
Poslužite ih tople.
U suradnji s ABC sirom/em>