Brza čokoladna torta

Ljetos smo nekoliko dana proveli u Babinoj Gredi i okolici pa sam se imala priliku družiti s divnim ljudima, kao i upoznati neka instagram lica uživo. Jedna od njih je Anita koja se krije pod nickom @mamineslatkebrige.

Divna djevojka, mama male Rite, koja ima divnu obitelj oko sebe i koja nas je ugostila u obiteljskoj vikendici. Ovo je njena torta, ispekla ju je i donijela na druženje. Savršena slastica koja mi je ostala u sjećanju.

Normalno da sam ju tražila recept, ovo je Anitina čokoladna torta, napravljena sa srcem i za vas, kada vam zatreba brza čokoladna torta sjetite se nje.

U slast!

5 from 2 votes
čokoladna torta
Brza čokoladna priprema

Brza u pripremi jer ćete potrošiti svega 10 minuta na nju, ali nešto sporija u hlađenju zbog čokoladnog preljeva. Velika i zasitna torta koja će zadovoljiti svako nepce.

Sastojci:
Sastojci za biskvit (čaša je ona od jogurta od 180 g):
  • 2 žlice kakaa (npr. Dolcela)
  • 2 čaše tekućeg jogurta
  • 2 žličice sode (npr. Dolcela)
  • pola čaše ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna
Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja:
  • sok 1 naranče
Čokoladni preljev:
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • po želji: korica 1 naranče
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C.
  2. Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.

  3. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm.
  4. Stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi gotovo je.
  5. Pečenu toplu tortu ostavite u kalupu skupa sa stranicama i ukoliko želite možete ju preliti sokom jedne naranče za dodatni okus.

  6. Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ukoliko želite koricu naranče, miješajte dok se sve ne spoji pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće.

  7. Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se je krema stegnula maknite stranice kalupa.

  8. Čokoladnu tortu uvijek poslužujte sa sobne temerature, nikako direktno iz frižidera.
  9. Tortu možete ukrasiti i šlagom s malo nasjeckane svježe naranče ili svježe mente. Igrajte se okusima.

A evo jedna slika i kod Anite na profilu:

View this post on Instagram

Ivan me prije dosta vremena pitao kad ću opet raditi čokoladnu tortu. Nisam je radila baš jako dugo, zapravo od onda kad nam je u gostima bila Sanja i njena obitelj. Napravila sam ju danas i iznenadila ga! A moram priznati da se i Rita oduševila. Da ne duljim, recept za ovu krasoticu je u nastavku! Ako probate, javite kako vam se svidjela! 🥰💪🏻 Sastojci za biskvit (čaša je ona od jogurta od 180 g): 2 žlice kakaa 2 čaše tekućeg jogurta 2 žličice sode 2 čaše šećera 2 čaše oštrog brašna (koristila sam i glatko brašno isto ispadne dobar biskvit) Pola čaše ulja Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja: sok 1 naranče Čokoladni preljev: 500 ml slatkog vrhnja za šlag 250 g čokolade za kuhanje po želji: korica 1 naranče Priprema: Pećnicu zagrijte na 200C. Sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm te stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi gotovo je. Pečenu toplu tortu ukoliko želite možete preliti sokom jedne naranče za dodatni okus. Preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ukoliko želite koricu naranče, miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće. Tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ju kasnije premjestite u frižider za brže hlađenje. Tek kasnije kada se je krema stegnula maknite stranice kalupa. ❤️ #mamineslatkebrige#ostanidoma#kuhamdoma#kuhajdoma#torta#cokoladnatorta#bake#bakeantake#lovebaking#bakingwhitlove#lovekik#kik#momlife#happylife#recept#recepti#domacejenajbolje#domace#chocolatecake

A post shared by Anita Bubalo Jambrović (@mamineslatkebrige) on

Share this

Pin

17 komentara

  1. Ana

    Isprobano! Torta je ispala odlično. Radila sam u malom kalupu pa sam u pola smanjila sastojke. Koristila sam obični jogurt umjesto tekućeg jer nisam skužila da trebam tekući dok nisam krenula u izradu, i oštro brašno sam zamijenila heljdinim. stvarno sam zadovoljna! Ubacila sam i naranču i njezin je okus jako došao do izražaja, ako netko ne voli kombinaciju naranče i čokolade (Ima li takvih ljudi uopće? 😛 ), obavezno preskočiti jer se zaista jako osjeti. Hvala na receptu, super je 🙂

  2. RITA

    DOBRA I JEDNOSTAVNA TORTA

  3. Katarina Brkić Čabraja

    Torta je diiivna! Isprobala sam je i dugo nisam napravila tako jednostavan, atako fin kolač. Uživali smo, hvala! 😍🤩😍🤩

  4. Jelena Bogović

    Oprostite,ali Zar Nema Jaja U Biskvitu?

  5. zeljka

    Tekući šlag? koji je to 🙂

  6. Zeljka

    Hvala! Sad idem raditi. Znaci ne napravim slag, nego zakuham samo?

  7. Željka

    Pozdrav,

    Dali ulje maslac može zamijeniti Ulje?

    Hvala puno na odgovoru😊

  8. Patricia marijan kaps

    Moja prva torta u zivotu ikada 😂 NAIME, nisam ljubitelj slatkog. Ispala je ODLICNA, svi ODUSEVLJENI, a ja totalna faca 😂
    PITANJE-krema mi se nije stisnula pa sam dodala zlicu GUSNELA, a ne kuzim ZASTO?

    Divan recept za one koji vole slatko.

    • Draga Patricia, drago mi je da ti je fina 🙂 Krema treba ostati tekuća, tortu ostaviš u kalupu, tu kremu preliješ preko torte i staviš na hlađenje, samim hlađenjem će se krema stegnuti 🙂
      Torta se može jesti tek nakon nekoliko sati kada se sve dobro ohladi 🙂
      Eventualno se može dogoditi da ste koristili neku čokoladu koja u sebi nema dovoljno kakaa ili nešto, trebalo bi biti s barem 50%, ali većina tih tamnih u trgovinama i je takva.

  9. Lejla

    Mislim da taj recept nije dobar, jer meni po tom načinu rada uopće nije ispala kao po slici , ne znam ali nešto je krivo.
    Svejedno hvala na receptu!

    • Draga Lejla, možeš li mi napisati što ti je pošlo po krivo? Stvarno nisam ništa mijenjala, a i nije mi namjera da skrivam sastojke ili korake u receptu, nikako 🙂

  10. Snezana

    Torta je odlicna! U fil stavila sitno isjeckanu nanu i ukus je s a v r s e n …kao after eight cokoadice…

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.