Brze kiflice od sira

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  

Mislim da za ove kiflice već skoro svi znate, svi ih radimo u nekoj svojoj verziji, ali ih ja još nisam zapisala ovdje na blog, a već mi je vrijeme.

Ja sam se ovog puta igrala pa sam u tijesto dodala začinsko bilje kako bi im dala neki mediteranski okus, vi naravno ne morate. Ove kiflice možete jesti same, možete ih puniti šunkom ili sirom kao i raznim drugim nadjevima. Ja sam ih nama radila za doručak ovog vikenda, imala sam sir pred istekom roka trajanja i trebala sam ga potrošiti, pa su mi ove kiflice opet super uskočile.

Igrajte se i uživajte u vikendu!

Dobar tek!

Brze kiflice od sira
Jednostavan recept za brze kiflice od svježeg sira gotove za čas. Dodajte u njih nešto svoje, poslužite ih za doručak ili ih napravite gostima kao slani zalogaj.
Sastojci:
Sastojci za 2 tepsije
Sastojci za premaz
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice mlijeka
  • malo soli
  • + sjemenke po želji
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. U jednoj posudi pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto.
  3. Podijelite ga na 2 dijela. Prvo valjajte jedan, pa dok se jedna tura peče valjajte drugi dio tijesta.
  4. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u krug, zatim taj krug narežite na osmine.
  5. Zarolajte kiflice.
  6. Sastojke za premaz izmješajte u jednoj posudici, pa kistom premažite svoje kiflice.
  7. Po želji pospite sjemenkama.
  8. Pecite ih 25-30 minuta u tepsiji obloženoj masnim papirom za pečenje.
Napomena:

Ja sam u svoje kiflice dodala 2 žličice mediteranskih začina.
Ukoliko vi imate neki svoj jednostavniji način rezanja trokutića radite tako, meni se je ovaj pokazao kao najjednostavniji i najbolji za ljepše kiflice.

Share this

Pin