Mislim da za ove kiflice već skoro svi znate, svi ih radimo u nekoj svojoj verziji, ali ih ja još nisam zapisala ovdje na blog, a već mi je vrijeme.
Ja sam se ovog puta igrala pa sam u tijesto dodala začinsko bilje kako bi im dala neki mediteranski okus, vi naravno ne morate. Ove kiflice možete jesti same, možete ih puniti šunkom ili sirom kao i raznim drugim nadjevima. Ja sam ih nama radila za doručak ovog vikenda, imala sam sir pred istekom roka trajanja i trebala sam ga potrošiti, pa su mi ove kiflice opet super uskočile.
Igrajte se i uživajte u vikendu!
Dobar tek!
- 520 g mekog brašna
- 1.5 prašak za pecivo Dolcela
- 250 g svježeg sira
- 1 dcl mlijeka
- 1 dcl ulja
- 2 bjelanjka
- 2 žličice soli
- 2 žumanjka
- 2 žlice mlijeka
- malo soli
- + sjemenke po želji
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
U jednoj posudi pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto.
-
Podijelite ga na 2 dijela. Prvo valjajte jedan, pa dok se jedna tura peče valjajte drugi dio tijesta.
-
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u krug, zatim taj krug narežite na osmine.
-
Zarolajte kiflice.
-
Sastojke za premaz izmješajte u jednoj posudici, pa kistom premažite svoje kiflice.
-
Po želji pospite sjemenkama.
-
Pecite ih 25-30 minuta u tepsiji obloženoj masnim papirom za pečenje.
Ja sam u svoje kiflice dodala 2 žličice mediteranskih začina.
Ukoliko vi imate neki svoj jednostavniji način rezanja trokutića radite tako, meni se je ovaj pokazao kao najjednostavniji i najbolji za ljepše kiflice.