Već dugo nisam ispekla mirisniji kruh od ovog. Ovo je kruh koji miriše na ljeto.
Brzom kruhu bez dizanja ovog sam puta dodala miris ljeta i mediterana, kombinirala sam sušeni Vegeta Maestro ružmarin i sušene rajčice iz maslinovog ulja. Ovo je kruh koji možete jesti sam, ali i mazati ga s raznim namazima, dodati mu kakvu krišku fine salame, pršuta ili sira. Kruh je jednako fin svjež, kao i sutradan dok odstoji.
Ovo je kruh pogača, težak je, nije mekan kao kupovni – a kako sam ja obožavatelj upravo takvog kruha dijelim ovu ideju s vama. U gotovo svaki recept za kruh zapravo možete dodavati razne začine i dodatke, igrajte i uživajte okusima!
Dobar tek!
- 400 g glatkog brašna
- 4 dcl mineralne vode (ali može i obična, samo nekako ima manje rupica)
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica sušenog Vegeta Maestro ružmarina
- 3-4 žlice sušenih nasjeckanih rajčica iz ulja
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica soli
-
Pećnicu zagrijte na 220 C i ostavite da se grije.
-
Kalup za kruh obložite masnim papirom za pečenje.
-
Sve sastojke žlicom izmješajte u posudi. Smjesa će biti rjeđa. Smjesu usipajte u kalup, malo poravnajte i po želji gore premažite maslinovim uljem - možete posipati i sjemenke po želji, poput sezama.
-
Pecite oko 30-40 minuta.
-
Kada je pečen pokrijte ga krpom i ostavite da malo odstoji.
IZvrstan recept! brza priprema, super kombinacija sa ruzmarinom i susenim rajcicama, fina korica izvana a unutra mekan. smazali ga jos mlakog sa domacim hummusom i cherry rajcicama.velika Preporuka!