Danas s vama dijelim jedan brzi ručak koji se često nađe na našem stolu u svakakvim kombinacijama, a danas vam donosim ovu s medvjeđim lukom.
Vi možete koristiti špinat ili blitvu i igrati se sastojcima.
Sve je zaliveno s finom Podravka istarskom rajčicom.
Dobar tek!
Canneloni sa sirom i srijemušom
Sastojci:
- 1 l Podravka passate
- malo soli papra i origana
- 1 pakiranje kanelona
- dvije šake medvjeđeg luka špinata ili blitve
- 500 g svježeg sira
- 1 kiselo vrhnje
- 2 jaja
- 50-100 g tvrdog sira za ribanje
Priprema:
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
U odabranu tepsiju ulijte pola litre passate, začinite sa soli, paprom i origanom, promiješajte i ostavite sa strane.
-
Medvjeđi luk, špinat ili blitvu narežite na manje komadiće.
-
Zatim pripremite nadjev od svježeg sira, kiselog vrhnja, medvjeđeg luka, špinata ili blitve, jaja i malo soli i papra. Sve skupa dobro izmiješajte.
-
Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje i njome punite kanelone.
-
Punjene kanelone naslažite u tepsiju po passati pa zatim zalijte ostatkom passate.
-
Po vrhu naribajte tvrdi sir.
-
Stavite peći oko 30 minuta.
Odlican recept. Bravo