Cheesecake shots – Gastro.hr radionica

Nikada nisam imala ovako dugo neobjavljeni post, doista. Mislila sam, stići ću sama još jednom pripremiti ovaj desert, ali je ovih mjesec i nešto dana stalno bilo nešto novo na isprobavanju. No, zato nema smisla više odugovlačiti, ljeto je i službeno počelo, a ovi mali sirni shots’evi su idealni za sva vaša druženja, slavlja, večere i rođendanske zabave koje slijede.

Ovo je Cheesecake koji ne morate peći, ali možete. Odnosno jedino što možete peći su keksi, meni su finiji kada su malo pečeni, hrskaviji su i imaju jači miris u cijelom desertu. Također, za ovaj recept postoji i video pripreme kojeg možete pogledati OVDJE.

Podloga od keksi:

  • 100 g petit keksa
  • 1,5 žlica šećera
  • 70 g maslaca

Krema od sira:

  • 500 g svježeg sira
  • sok 1-2 limuna
  • 2 vanilin šećera
  • 4 ili više žlica šećera u prahu
  • 100 ml hole/slatkog vrhnja za šlag

Bijela krema:

  • 2 mala milerama ili 2 crvena kisela vrhnja
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 vanil šećer

Po želji:

  • 500 g jagoda
  • oko 5 žlica šećera u prahu
  • svježa menta

Priprema:

  1. Izvažite si i pripremite sve sastojke. Složite si čašice na neku tacnu koja stane u frižider (ispadne oko 25 ovih malo većih čašica).
  2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se ugrije. Na veliku tepsiju od pećnice stavite masni papir i ostavite si sa strane dok ne sameljete kekse.
  3. Kekse ćete najlakše samljeti tako da ih stavite u veliku vrećicu za meso i oklagijom ih usitnite, jednostavno tako da normalno valjate preko vrećice. Mljevene kekse u posebnoj posudi pomiješajte sa 1.5 žlicom šećera i maslacem, dobro sve izradite rukama i poslažite na tepsiju koju ste si pripremili. Stavite kekse u pećnicu na oko 10 minuta, dok malo ne porumene.
  4. Dok se keksi peku vi pripremite kremu od sira tako što ćete posebno izmiksati svježi sir, sok 1 limuna, 2 vanil šećera i 4 žlice šećera u prahu, a posebno ćete izmiksati holu.
  5. Izmiksanu holu dodajte siru, još kratko sve zajedno izmiksajte, pa zatim probajte kremu. Dodajte šećera ili soka limuna ukoliko još treba. Nije svaki limun dovoljno kiseo, niti svaki limun ima istu količinu soka. Također i do sira ovisi dali će vam trebati još šećera ili ne. Zato najbolje probajte. Gotovu kremu si stavite u vrećicu za ukrašavanje kako bi ju lakše istisnuli u čašice, no možete i žličicom stavljati, možda će biti samo malo više nereda.
  6. Keksi su se sada već ispekli, stavljajte po 2 žličice u svaku čašicu. Kada završite s keksima, na njih stavite kremu od sira.
  7. Sada si pripremite bijelu kremu tako što ćete izmiksati mileram ili crveno kiselo vrhnje zajedno sa šećerom u prahu i vanil šećerom. Također i ovdje probajte kremu, možda vam ne bude dovoljno slatka, sve zavisi od vašeg ukusa i koje vrhnje koristite. Bijelu kremu stavite u čašice.
  8. Za kraj možete Cheesecake ukrasiti voćnim preljevom i narezanim listićima svježe mente.
  9. Ja sam za preljev od voća u blenderu izmiksala 500 g jagoda sa oko 5 žlica šećera u prahu.

Ovaj sam desert pripremala na radionici ‘Kratko i Slatko’ koju je organizirao portal Gastro.hr. Odlično smo se bili zabavili, upoznala sam i vas, moje čitatelje što mi je bilo posebno drago. Osim mene na radionici je Pamela sa bloga Charmpam također predstavila svoj najdraži desert. Evo nekoliko slika kako nam je bilo, a video sa iste možete pogledati na stranicama Gastro.hr.

U slast!

_
Sanja

 

 

Share this

Pin

1 Comment

  1. I ovo djeluje jako fino… “tvoj” cheesecake radim drugi put u tjedan dana
    Super mi izgleda ovako u casama, iako mislim da bi bilo ljepse u nekim plicim, a sirim casicama, tako da se u jednom potezu moze “napuniti” zlica…