Čokoladna s narančom


Danas s vama dijelim jednu brzinsku tortu, radi se o čokoladnom biskvitu s kremom od naranče i mascarponea.

Ovdje pečete samo biskvit, a kremu samo izmiksate i to je to.

Ukrasila sam ju Munchmallow slatkišima, ružicama i listićima svježe mente, a vi se možete poigrati dekoracijom po izboru. Možete staviti čak i cijele Munchmallowe.

Ovdje sam napisala recept za tortu promjera 20 cm, ali ako ćete peći veću samo poduplajte sastojke i uživajte.

U slast!

Čokoladna s narančom
Sastojci:
Biskvit za kalup 20 cm:
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
Dodatno:
  • sok jedne naranče
Krema od mascarponea i naranče:
  • 150 g mascarponea
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • korica jedne naranče
  • 150 ml vrhnja za šlag
Dodatno za ukrašavanje:
  • Munchmallow, svježi listići mente i sl.
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji.
  3. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta.
  4. Topao biskvit prelijte sokom od naranče.
  5. Tortu prohladite pa ju premažite s kremom.
  6. Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone, šećer u prahu, aromu vanilije i koricu naranče. Zatim ulijete vrhnje za šlag i kratko izmiksate da se spoji i krema malo stvrde. Nemojte premiksati, krema treba ostati pufasta i kremasta, doslovno je potrebno 5-10 sekundi miksanja, budete procijenili.
  7. Ukrasite po želji.

Share this

Pin

3 komentara

  1. Iva

    Poštovana,
    vrhnje za šlag izradimo pa umiješamo ili stavimo u tekućem obliku?

  2. Draga Iva u tekućem obliku samo uliješ 🙂

  3. Ana

    Draga sanja, jeli torti potrebno dugo da se stvrdne. Lp ?