Danas s vama dijelim jednu brzinsku tortu, radi se o čokoladnom biskvitu s kremom od naranče i mascarponea.
Ovdje pečete samo biskvit, a kremu samo izmiksate i to je to.
Ukrasila sam ju Munchmallow slatkišima, ružicama i listićima svježe mente, a vi se možete poigrati dekoracijom po izboru. Možete staviti čak i cijele Munchmallowe.
Ovdje sam napisala recept za tortu promjera 20 cm, ali ako ćete peći veću samo poduplajte sastojke i uživajte.
U slast!
Čokoladna s narančom
Sastojci:
Biskvit za kalup 20 cm:
- 2 jaja
- 80 g šećera
- pola vanilin šećera
- 80 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 70 g glatkog brašna
- 20 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
Dodatno:
- sok jedne naranče
Krema od mascarponea i naranče:
- 150 g mascarponea
- 80 g šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- korica jedne naranče
- 150 ml vrhnja za šlag
Dodatno za ukrašavanje:
- Munchmallow, svježi listići mente i sl.
Priprema:
-
Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
-
Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji.
-
Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta.
-
Topao biskvit prelijte sokom od naranče.
-
Tortu prohladite pa ju premažite s kremom.
-
Kremu pripremite tako da izmiksate mascarpone, šećer u prahu, aromu vanilije i koricu naranče. Zatim ulijete vrhnje za šlag i kratko izmiksate da se spoji i krema malo stvrde. Nemojte premiksati, krema treba ostati pufasta i kremasta, doslovno je potrebno 5-10 sekundi miksanja, budete procijenili.
-
Ukrasite po želji.
Poštovana,
vrhnje za šlag izradimo pa umiješamo ili stavimo u tekućem obliku?
Draga Iva u tekućem obliku samo uliješ 🙂
Draga sanja, jeli torti potrebno dugo da se stvrdne. Lp ?