Danas s vama dijelim recept za ovaj crumble s lješnjacima koji ja najčešće koristim kao posip za sladoled, razne deserte poput panna cotte, raznih krema i torti, ali isto tako njime možete posipati i voće po izboru. S njime možete pripremiti i crumble s jabukama ili kruškama. Na blogu ima nekoliko kombinacija za razno voće pa pogledajte ovdje.
Odlično paše i kao podloga kremi od batata ukoliko volite deserte u staklenkama.
Ovogodišnji lješnjaci su ubrani i očišćeni pa sam ih zato odmah iskoristila za crumble, ispekla sam i cheesecake po kojem ću ‘pobacati’ malo ovog mirisnog posipa.
Želim vam da uživate u prvim danima jeseni, a ako ćete ovaj post čitati tamo negdje u ljeto, neka vam bude jednako u slast dok se ispod ovog posipa krije kakav sladoled.

Iskoristite ga kao posip za sladoled, za razne deserte poput panna cotte, raznih krema i torti, ali isto tako njime možete posipati i voće po izboru. S njime možete pripremiti i crumble s jabukama ili kruškama.
- 100 g lješnjaka (svježih ili prženih)
- 100 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 100 g šećera
-
Pećnicu zagrijte na 180 C.
-
Veću tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
-
Lješnjake usitnite u blenderu.
-
Sve sastojke pomiješajte u posudi i izmrvite rukama.
-
Istresite u tepsiju i stavite peći oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom.
-
Ohladite pa spremite u teglicu i koristite po potrebi.