Crumble s lješnjacima

Crumble s lješnjacima

Danas s vama dijelim recept za ovaj crumble s lješnjacima koji ja najčešće koristim kao posip za sladoled, razne deserte poput panna cotte, raznih krema i torti, ali isto tako njime možete posipati i voće po izboru. S njime možete pripremiti i crumble s jabukama ili kruškama. Na blogu ima nekoliko kombinacija za razno voće pa pogledajte ovdje

Odlično paše i kao podloga kremi od batata ukoliko volite deserte u staklenkama.

Ovogodišnji lješnjaci su ubrani i očišćeni pa sam ih zato odmah iskoristila za crumble, ispekla sam i cheesecake po kojem ću ‘pobacati’ malo ovog mirisnog posipa.

Želim vam da uživate u prvim danima jeseni, a ako ćete ovaj post čitati tamo negdje u ljeto, neka vam bude jednako u slast dok se ispod ovog posipa krije kakav sladoled.

Crumble s lješnjacima

Iskoristite ga kao posip za sladoled, za razne deserte poput panna cotte, raznih krema i torti, ali isto tako njime možete posipati i voće po izboru. S njime možete pripremiti i crumble s jabukama ili kruškama.

Sastojci:
  • 100 g lješnjaka (svježih ili prženih)
  • 100 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180 C.

  2. Veću tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.

  3. Lješnjake usitnite u blenderu.

  4. Sve sastojke pomiješajte u posudi i izmrvite rukama.

  5. Istresite u tepsiju i stavite peći oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni. Povremeno promiješajte kuhačom.

  6. Ohladite pa spremite u teglicu i koristite po potrebi.

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin