Domaće Kinder Milchschnitte

Jedna sam od onih koja gotovo sve što je kupovno voli napraviti i u domaćoj, handmade verziji.

Neki se proizvodi mogu gotovo identično napraviti kod kuće, no za neke je to nemoguće, ali ako kao ja obožavate Kinder milchschnitte, onda će vam ova vjerna kopija bit i presuper fina.Ovo je i idealna verzija za dječje rođendane, jer maleni obožavaju sve proizvode Kindera.

Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

Za njih ćete trebati:

Priprema biskvita:

  1. Od 5 jaja odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. U jednoj posudi bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
  3. U drugoj posudi prvo pjenasto izmiksajte žumanjke sa 5 žlica šećera i 1 vanil šećerom, zatim dodajte 5 žlica mekog brašna, 2 žlice kakaa, pola žličice praška za pecivo i malo naribane korice limuna (limun po želji ovdje).
  4. Miksajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. U smjesu žumanjaka dodajte 3 žlice snijega od bjelanjaka i nježno špatulom ručno miješajte dok ne dobijete lijepu smjesu. Zatim tu smjesu izlijete u ostatak bjelanjaka i dalje nježno špatulom miješajte dok se sve ne sjedini.
  6. Pećnicu ugrijte na 180 C.
  7. U tacnu promjera 30*36 cm (one klasične koje dobijete sa pećnicom) stavite masni papir za pečenje, te u njega izlijte smjesu za biskvit i ravnomjerno ju razmažite.
  8. Kada se je pećnica ugrijala, biskvit pecite 10-15 minuta maksimalno. Poprilično je tanak pa je brzo gotov.
  9. Biskvit ostavite da se hladi, a vi dalje pripremite kremu.

Pripema kreme:

  1. 300 ml slatkog vrhnja za šlag stavite da se miksa, čim počne dobivati čvrstu strukturu postepeno dodavajte 1 šlagfix, 1 vanil šećer, 3-4 žlice meda (zavisi o vama kako ste raspoloženi)  i sokom 1 limuna (možete i bez limuna ako ne volite ili stavite manje limuna).
  2. Veliki biskvit koji ste ispekli prepolovite da dobijete 2 komada.
  3. Ukoliko se odlučite biskvit peći u manjoj tacni, biskvit će vam biti deblji, tada ćete ga trebati rezati po sredini da biste dobili 2 dijela. Mislim da vam je lakše peći ovako veliki ukoliko imate takvu tacnu i samo po sred tacne prerezati nožem.
  4. Milchschnitte slažete tako da na 1 dio biskvita premažete kremu i poklopite drugim dijelom.
  5. Ostavite kolač da se hladi u frižideru oko 2 sata i nakon toga ga slobodno režite u oblike kao prave Kinder Milchschnitte.

U slast!

Sanja

Recept je adaptiran, original se nalazi na Coolinarici

 

 

Share this

Pin

8 komentara

  1. Anonymous

    Pravila sam..i zbilja svima preporucujem,odlicno je 🙂

  2. pravila sam po receptu i ispao je savršeno, s obzirom da mi je prvi put! <3

  3. joooj pa i ovo sam radila 🙂 za Božić 🙂 bilo je fino 🙂

  4. Guest

    Kradem mami kremu

  5. *bobica*

    Koji med je najbolji da se stavi u kremu, cvjetni, bagem ili neki drugi?

  6. Martina

    Odlično. Hvala 😃

Trackbacks for this post

  1. Domaće piadine – receptortura

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.