Domaći fishburgeri

Ovo su odlični popečci od tune – odosno domaći Fishburgeri. Jako brzo su gotovi, od ove količine dobijete jako puno, izvrsni su i topli, ali i hladni. Funkcioniraju uz pomfrit, u sandwichu, kako god ih vi poželite. Mogu biti deblji, tanji, manje ili više zapečeni. Recept u originalu dolazi od Darka, čiju web kuharicu većina nas prati i on je stvarno majstor za slano, ja sam ovdje izmijenila par stvari jer sam u nedostatku nekih sastojaka došla do toga da su me podsjetili na kupovne riblje štapiće. Recept vrijedan dijeljenja, svakako isprobajte!

Sastojci:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 3 velike konzerve tune
  • 2 cijela jaja
  • 100 g tekućeg jogurta
  • peršin, sol, papar, origano, češnjak – svega po želji koliko volite
  • 1 manji crveni luk ili mladi luk po želji
  • 1-2 žlice sezama
  • oko 2 žlice integralnog brašna (može i bijelog)

Priprema:

  1. Pripremite si veću posudu u koju ćete stvaljati redom sve namirnice.
  2. Zobene pahuljice sitno usitnite u blenderu ili sa štapnim mikserom, možete i kupiti već usitnjene, no ako imate cijele, prvo ih usitnite. Stavite ih u posudu.
  3. Tunu ocijedite kroz cjedilo i stavite u posudu. Dodajte jaja, tekući jogurt, začine, sezam i malo brašna. Sve dobro promiješajte, smjesa treba biti malo tekuća, ne previše.
  4. Kompaktno-tekuća rekla bih. Probajte malo, čisto da vidite dali je dosta slano ili vam nečega fali.
  5. Ostavite smjesu da odstoji 10-ak minuta.
  6. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja, žlicom vadite smjesu i stavljajte na vruće ulje. Pržite sa svake strane oko 2 minute. Neka vam vatra ne bude prejaka, da vam brzo ne izgore.
  7. Gotove pljeskavice stavite na salvetu da upije višak masnoće.

I uživajte u svojim domaćim fishburgerima!

_
Sanja

Share this

Pin

4 komentara

  1. Super ti izgledaju. A i ja ih uvijek tako jedem u sendviču 🙂 Kak bi se reklo, great hungry minds think alike 😉

Trackbacks for this post

  1. yacon syrup for sale mooresville nc

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.