Recept za nabrzaka.
Ovo je ručak ili večera gotova za 20-ak minuta, a uz fini domaći kruh ili kakvu pogaču stvara savršen obrok za uživanje.
Iako gotovo jelo miriše na ljeto – tu je svježa riba, svježi peršin, malo ružmarina, češnjak, vino, ovo je recept za preživljavanje prosinca, barem meni, općenito recept za preživljavanje bilo kojeg dana.
Zdravo je, nemam grižnju savjesti da ako sam skuhala nešto takvo nabrzaka nije zdravo, baš suprotno, odlično je za moju obitelj i stvoreno je za uživanje. Ukoliko imate vremena sa strane stavite kuhati krumpir kojeg ćete također samo na grubo zdrobiti , dodati češnjaka i malo peršina ili kakvog suhog začina u ovo zimsko vrijeme kada su svježi začini teži za pronaći.
Dobar tek!
- par žlica maslinovog ulja
- Cromaris svježi fileti brancina
- 1 crveni luk
- 1 glavica češnjaka (ili količina po želji)
- 2 žlice kapara
- 1 dcl bijelog vina
- malo vode
- začini: svježe lišće peršina, malo svježeg ružmarina, sol i papar
-
U veću tavu stavite par žlica maslinovog ulja.
-
Na zagrijano maslinovo ulje stavite filete brancina - prvo na ulje stavite dio sa kožicom. Pržite sa svake strane nekoliko minuta.
-
Filete maknite s ulja i stavite ih sa strane.
-
Na ulje dodajte na polumjesece nasjeckan luk, dinstajte dok ne omekani. Zatim dodajte protisnuti češnjak, dinstajte dok ne zamiriši. Dodajte kapare pa vratite i filete brancina.
-
Zalijte vinom, te ukoliko bude trebalo podlijte s malo vode.
-
Dodajte i začine, nasjeckan ružmarin, sol i papar. Svježe lišće peršina dodajte na kraju.
-
Ostavite da se sve zajedno krčka oko 5 minuta.
-
Poslužite samo s finim kruhom za umakanje ili s kuhanim krumpirom kojeg ćete samo zgnječiti na grubo, malo ga posoliti, popapriti i dodati malo peršina.
U suradnji s Cromaris