Video recept: Fileti brancina s cherry rajčicama

 
Iako cherry rajčicama još nije sezona, ovaj recept je prava uvertira u nju, a kombinirala sam ih s Cromarisovim svježim filetima brancina koje možete pronaći u trgovinama. Ima ih i kod mene u Virovitici, samo jako brzo nestanu iz frižidera pa apeliram da naručene količine budu veće. Mi Slavonci volimo morsku ribu, možda više nego našu lokalnu, barem što se tiče ovakvih recepata kada se radi o pečenju i punom okusu iste.

Fileti brancina su ovim brzim pečenjem ostali jako sočni, gotovo kao kuhani, ovu ribu je gotovo nemoguće presušiti, uvijek ostaje sočna, vjerojatno na to sve utječe i to što je svježa i što se doista kozumira u roku od 10 dana od izlova.

U povrtnom mixu gdje sa cherry rajčicama miješajte češnjak, kapare i vlasac, možete umiješati i mladi luk, kao i masline. Ja sam isprobala sve varijante, odlično je svakako pa se vodite onom da ubacite ono što imate doma.

Uz pečenog brancina svakako pripremite fini kruh za umakanje u toć koji će pustiti cherry rajčice, ovo kupljene su pustile sok, zamislite samo one domaće kada puste i sok i mirise.

Ja sam nastavila širiti svoje slane vidike i doista ću se truditi, koliko ću stići u bebu, objaviti barem jedan slani favorit mjesečno.

Danas je to brancin, dobar tek!

 

Fileti brancina s cherry rajčicama
Jednostavan i brz recept gotov za 30 minuta. Mirisne i sočne rajčice će pustiti svoj toć i brancinu dati savršenu podlogu da ostane mekan. Ovo je recept za uživanje i umakanje kruha u savršeni toć!
Sastojci:
Sastojci za mix povrća
 • 500 g cherry rajčica
 • 1 glavica češnjaka
 • 50 g kapara
 • 2 žlice maslinovog ulja
 • sol i papar
 • svježi vlasac
Ostali sastojci
 • Cromaris svježi fileti brancina
 • lišće bosiljka
Priprema:
Priprema
 1. Pećnicu upalite i stavite da se grije na 200C.
 2. U jednoj posudi izmješajte narezanu cherry rajčicu, češnjak, kapare, maslinovo ulje, sol, papar i vlasac. Po želji ovdje možete dodati i nasjeckan mladi luk, masline...
 3. Tepsiju blago nauljite maslinovim uljem, položite filete brancina, posolite ih i poparite pa po njima istresite prethodno pripremljeno povrće.
 4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 15 minuta - odnosno dok se rajčice ne počnu smežuravati i ne puste svoj sok - to u vašoj može biti već za 10 minuta, a u nečijoj za 20 minuta.
 5. Po gotovom jelu pospite svježe listove bosiljka.
Napomena:

Korisne napomene:
Količine u sastojcima možete mijenjati, staviti više ili manje cherry rajčica, kao i kapara, češnjaka i ostalog.

U suradnji s Cromarisom

Share this

Pin