Granatir toliko dobro miriši da je to čudo jedno, ali ozbiljno, nebiste vjerovali da ovako jednostavno jelo daje tako dobar miris, ali daje. Tradicionalno jelo poznato svima, možete ga raditi s tjesteninom po želji. Mene veže uz djetinjstvo, mama ga je često spremala i uvijek smo mu se radovali.
Dobar tek!
Recept
Granatir
Jednostavno tradicionalno jelo od samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 1 velika glavica crvenog luka
- 1 dcl ulja
- 500 g krumpira
- 1 žlica crvene paprike
- 1 dcl paradajz sosa
- voda
- sol
- papar
- 250 g tjestenine pola paketa
Priprema:
-
Tjesteninu skuhajte po uputama s vrećice.
-
U većoj tavi na ulju izdinstajte sitno narezani crveni luk dok ne omekša.
-
Krumpir ogulite, operite i narendajte na ploške.
-
Na izdinstani luk dodajte krumpir, crvenu papriku, paradajz sos i vode da dobro sve prekrije. Posolite i popaprite po ukusu.
-
Dinstajte dok krumpir ne omekani, oko 20-30 minuta, zavisi od krumpira.
-
Kada je gotovo, pomiješajte s kuhanom tjesteninom i poslužite uz salatu ili kiselo povrće poput cikle.
miriši kroz LCD 🙂
Puno hvala