Waffle sam prvi put jela prošlog ljeta gdje su ih posluživali za doručak u Termama Tuhelj. Svako jutro su se našle na mom meniju i s njima sam započinjala dan uz sve neke ostale slane delicije.
To ljeto sam se zaljubila u njihov okus i izgled, kao i teksturu. Meni pašu i ja ih volim, samo ih je potrebno obilno namazati, bilo to s lino ladom ili ih dobro preliti javorovim sirupom uz dodatak voća, meni je to to.
Danas vam donosim recept za hrskave waffle s Dolcela praškom za pecivom, nikada ih ne radim s kvascem, ove su mi stvarno od svih isprobanih najbolje, a ako i vi volite ovakve, slijedi recept.
U slast!
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 400 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 300 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo Dolcela
-
Zagrijte aparat za waffle.
-
Sve sastojke stavite u posudu i spojite pjenjačom.
-
Smjesu lijevajte u zagrijani aparat. Pazite da ga ne prepunite kako vam se smjesa ne bi razlila van.
-
Pecite nekoliko minuta (ja ih u svom aparatu pečem oko 4-5 minuta).
-
Poslužite uz med, javorov sirup, voće ili čokoladne namaze s malo prženih lješnjaka.
Po želji u smjesu možete dodati i limun šećer ili malo naribane korice limuna.
Odlični!
Koliko se vafla dobije iz ove smjese?
🙂
cca 10 komada ?
Već par godina recept kojeg redovno koristimo ?
Dali prasak za pecivo mora biti bas dolcela?
mora
Super su, isprobala sam ih.
Jednostavno fantasticni! Hvala!
Vafli su odlicni.ne lijepe se kao oni s drugih recepata.puno hvala!!!
Ajme predobri su ispali.. Hvala za recept ????