Hrskave waffle

Waffle sam prvi put jela prošlog ljeta gdje su ih posluživali za doručak u Termama Tuhelj. Svako jutro su se našle na mom meniju i s njima sam započinjala dan uz sve neke ostale slane delicije.

To ljeto sam se zaljubila u njihov okus i izgled, kao i teksturu. Meni pašu i ja ih volim, samo ih je potrebno obilno namazati, bilo to s lino ladom ili ih dobro preliti javorovim sirupom uz dodatak voća, meni je to to.

Danas vam donosim recept za hrskave waffle s Dolcela praškom za pecivom, nikada ih ne radim s kvascem, ove su mi stvarno od svih isprobanih najbolje, a ako i vi volite ovakve, slijedi recept.

U slast!

5 from 4 votes
Hrskave waffle
Hrskave waffle
Sastojci:
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 400 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo Dolcela
Priprema:
  1. Zagrijte aparat za waffle.

  2. Sve sastojke stavite u posudu i spojite pjenjačom.

  3. Smjesu lijevajte u zagrijani aparat. Pazite da ga ne prepunite kako vam se smjesa ne bi razlila van.

  4. Pecite nekoliko minuta (ja ih u svom aparatu pečem oko 4-5 minuta).

  5. Poslužite uz med, javorov sirup, voće ili čokoladne namaze s malo prženih lješnjaka.

Napomena:

Po želji u smjesu možete dodati i limun šećer ili malo naribane korice limuna.

U suradnji s Dolcela

Share this

Pin

10 komentara

  1. Sandra

    Odlični!

  2. Pat

    Koliko se vafla dobije iz ove smjese?
    🙂

  3. Petra

    cca 10 komada ?

  4. Olivera

    Već par godina recept kojeg redovno koristimo ?

  5. lorena

    Dali prasak za pecivo mora biti bas dolcela?

  6. Vedran

    mora

  7. MILENA SPASOJEVIĆ

    Super su, isprobala sam ih.

  8. Jasna

    Jednostavno fantasticni! Hvala!

  9. Lea Šenjug

    Vafli su odlicni.ne lijepe se kao oni s drugih recepata.puno hvala!!!

  10. Tamara

    Ajme predobri su ispali.. Hvala za recept ????