Ispred nas je sezona raznog povrća, a prve nam dolaze mrkve i tikvice od kojih možete napraviti sirove rezance uz pomoć Spiralizator nastavka ili ukoliko nemate Kenwood kuhinjskog Chefa, možete kupiti zasebni Spiralizator s kojim ćete praviti razna čuda.
Uz sam Spiralizer dobije se 5 različitih oštrica, a evo i nekih prijedloga od strane Kenwooda kako ih koristiti:
- Rezač za pappardelle − krastavce i mrkvu izrežite na debele trakice za zdrave salate
- Rezač za linguine − tanke rezance koji oblikom podsjećaju na linguine kombinirajte s kozicama i umakom za carbonaru kako biste pripremili slastan obrok usred radnoga tjedna
- Rezač za špagete − za zdravu obiteljsku večeru poslužite spiraliziranu muškatnu bundevu ili tikvice s umakom bolonjez
- Rezač za tagliatelle − slatke pite ukrasite debelim trakicama od jabuke i unesite dašak novine u klasični desert
- Rezač za krumpiriće − batat u obliku spirale poslužite uz ribu ili piletinu za večeru koja će se svidjeti svima
Korištenje nastavka je vrlo jednostavno, samo je bitno dobro ga zaključati da sjedne na svoje mjesto i upaliti mikser da okreće voće ili povrće.
Uz sam nastavak dolazi i knjižica s uputama, a u njoj se nalaze i neki gore spomenuti recepti. Ovaj nastavak možete dobiti i gratis uz kupnju određenih kuhinjskih robota sve do 1.6. 2019., više možete vidjeti ovdje.
Ja sam se danas poigrala samo nekim nastavcima i povrćem, a vi se osim s mrkvama i tikvicama, možete poslužiti ciklom, jabukama, stabljikama brokule, celerom, krastavcima, bundevom, korabom, kruškama, kao i krumpirima i batatom.
Mašti na volju!