Kako brzo ukiseliti rotkvice ili mrkvu?

Ukiseljene rotkvice

Ovaj recept imam već nekoliko godina i svake godine napravim barem nekoliko staklenki ukiseljene mrkve ili rotkvica, a nekad ih pomiješam i skupa unutar staklenke.

Ovo je nekako slatko kisela kombinacija i odlično paše uz roštilj ili neko sticky meso, rižu ili burgere, u biti nema ograničenja, kako vama paše kombinirati okuse tako se igrate.

Ja sam danas rotkvice slagala u WECK® oble staklenke od 580 ml i 370 ml.

Uživajte u sezoni!

Kako brzo ukiseliti rotkvice ili mrkvu?
Sastojci:
  • 250 ml vode
  • 250 ml bijelog balzamičnog ili jabučnog octa
  • 250 ml šećera
  • 1 žličica soli
  • oko 300-500 g povrća po želji, zavisno o povrću
Priprema:
  1. Vodu, ocat, šećer i sol stavite u lonac i zakuhajte. Maknite s vatre pa ohladite na sobnu temperaturu.

  2. Povrće po želji naribajte na tanko (možete kiseliti rotkvice ili mrkvu) pa ga stavite u odabrane staklenke.

  3. Zalijte s preljevom, poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi oko 3-4 sata, zatim staklenke premjestite u frižider i ohladite prije konzumiranja.

  4. Čuvajte u frižideru nekoliko tjedana.

Napomena:

Šećer u receptu možete smanjiti, ali ovako su nekako lijepo izbalansirani okusi.

U suradnji s WECK® Hrvatska

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. Danas “slažem” platu