Ovaj recept imam već nekoliko godina i svake godine napravim barem nekoliko staklenki ukiseljene mrkve ili rotkvica, a nekad ih pomiješam i skupa unutar staklenke.
Ovo je nekako slatko kisela kombinacija i odlično paše uz roštilj ili neko sticky meso, rižu ili burgere, u biti nema ograničenja, kako vama paše kombinirati okuse tako se igrate.
Ja sam danas rotkvice slagala u WECK® oble staklenke od 580 ml i 370 ml.
Uživajte u sezoni!
- 250 ml vode
- 250 ml bijelog balzamičnog ili jabučnog octa
- 250 ml šećera
- 1 žličica soli
- oko 300-500 g povrća po želji, zavisno o povrću
-
Vodu, ocat, šećer i sol stavite u lonac i zakuhajte. Maknite s vatre pa ohladite na sobnu temperaturu.
-
Povrće po želji naribajte na tanko (možete kiseliti rotkvice ili mrkvu) pa ga stavite u odabrane staklenke.
-
Zalijte s preljevom, poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi oko 3-4 sata, zatim staklenke premjestite u frižider i ohladite prije konzumiranja.
-
Čuvajte u frižideru nekoliko tjedana.
Šećer u receptu možete smanjiti, ali ovako su nekako lijepo izbalansirani okusi.
U suradnji s WECK® Hrvatska
Trackbacks for this post