Katarinine kiflice

Uvijek govorim kako su mi najdraži recepti oni koje probamo kod nekoga pa nam se svidi i onda tražimo recept za doma. Tako sam ja došla do ovih kiflica.

Kod nje u bilježnici to su Lejline kiflice i tako u krug, tko zna od koga je recept zapravo, ja sam ih jela kod Katarine pa sam ih tako i nazvala, to su ti recepti koji se prenose, isprobani u gostima i zapisani za nove prilike.
Tako je vjerojatno nastala i Belina pita, Julkine šnite i slični.

Vratimo se na kiflice, ovo su mekane, jako mekane kiflice, kod nas doma ih jako volimo i baš se veselim da vam ostavljam recept i ovdje da ga i vi imate.

KATARININE KIFLICE
Sastojci:
Sastojci (šalica 2 dl):
  • 2 šalice mlijeka
  • 3 žličice šećera
  • 2 vrećice suhog kvasca
  • 5 šalica oštrog brašna može i glatko ili pola pola
  • pola šalice ulja
  • 2 žličice soli
Priprema:
  1. Zagrijte mlijeko sa šećerom da bude toplo pa u njega dodajte kvasac i ostavite da se digne.
  2. U posudu dodajte ostale sastojke pa im na kraju dodajte i uzdignuti kvasac. Zamijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se ne udvostruči.
  4. Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela pa svaki malo premijesite.
  5. Svaki dio razvaljajte u krug debljine 1 cm pa ga podijelite na 8 dijelova. Od svakog dijela zamotajte kiflicu. Bit će mekše što su manje puta zamotane/preklopljene.
  6. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje. Meni je super ovaj od FINO jer dolazi u sheetovima.
  7. Kiflice poslažite pa ih premažite s umućenim i prethodno posoljenim jajetom. Pospite sjemenkama po želji.
  8. Kiflice neka se još dižu na toplom otprilike petanestak minuta.
  9. Pećnicu zagrijte na 180-200C.
  10. Pecite kiflice oko 20 min.

Share this

Pin