
Uvijek govorim kako su mi najdraži recepti oni koje probamo kod nekoga pa nam se svidi i onda tražimo recept za doma. Tako sam ja došla do ovih kiflica.
Kod nje u bilježnici to su Lejline kiflice i tako u krug, tko zna od koga je recept zapravo, ja sam ih jela kod Katarine pa sam ih tako i nazvala, to su ti recepti koji se prenose, isprobani u gostima i zapisani za nove prilike.
Tako je vjerojatno nastala i Belina pita, Julkine šnite i slični.
Vratimo se na kiflice, ovo su mekane, jako mekane kiflice, kod nas doma ih jako volimo i baš se veselim da vam ostavljam recept i ovdje da ga i vi imate.

- 2 šalice mlijeka
- 3 žličice šećera
- 2 vrećice suhog kvasca
- 5 šalica oštrog brašna može i glatko ili pola pola
- pola šalice ulja
- 2 žličice soli
-
Zagrijte mlijeko sa šećerom da bude toplo pa u njega dodajte kvasac i ostavite da se digne.
-
U posudu dodajte ostale sastojke pa im na kraju dodajte i uzdignuti kvasac. Zamijesite glatko tijesto.
-
Tijesto pokrijte i ostavite na toplom da se diže dok se ne udvostruči.
-
Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela pa svaki malo premijesite.
-
Svaki dio razvaljajte u krug debljine 1 cm pa ga podijelite na 8 dijelova. Od svakog dijela zamotajte kiflicu. Bit će mekše što su manje puta zamotane/preklopljene.
-
Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje. Meni je super ovaj od FINO jer dolazi u sheetovima.
-
Kiflice poslažite pa ih premažite s umućenim i prethodno posoljenim jajetom. Pospite sjemenkama po želji.
-
Kiflice neka se još dižu na toplom otprilike petanestak minuta.
-
Pećnicu zagrijte na 180-200C.
-
Pecite kiflice oko 20 min.



