Kokos kiflice


Prhki keksi od kokosa koji se tope u ustima postali su obvezan dio blagdanskih stolova, a zbog svojeg oblika potkove prema vjerovanju donose sreću.

Inače ih kombiniramo s orasima, no danas u nešto snježnijoj varijanti dolaze u onoj s kokosom. Nadam se da ćete uživati, uprljati prste i usrećiti svoje bližnje ovim kokos kiflicama.

U slast!

4.67 from 3 votes
kokos-kiflice
Kokos kiflice
Sastojci:
  • 200 g glatkog brašna
  • 150 g maslaca
  • 100 g kokosa
  • 30 g šećera
  • pola praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • dodatno: šećer u prahu za posipanje
Priprema:
  1. Zamijesite tijesto od svih sastojaka. Neka maslac ne bude skroz otopljen.
  2. Pećnicu ugrijte na 180 °C, a lim za pečenje obložite masnim papirom za pečenje.
  3. Od tijesta uzimajte manje komadiće (do maksimalno 15 g) i dlanom ih oblikujte u kuglicu. Od kuglice napravite valjak koji zarolajte u kiflicu.
  4. Pecite ih oko 10 minuta, ovisno o pećnici i debljini kiflica.
  5. Kiflice će nakon vađenja iz pećnice možda ostati malo mekane, ali će se stajanjem dodatno stvrdnuti.
  6. Još tople ih uvaljajte u šećer u prahu.

Share this

Pin

6 komentara

  1. Tihana

    Mozete li mi reci, ako se umjesto kokosa koriste orasi, je li gramaza jednaka?s kokosom su odlicne, ali bih probala i orasima 🙂

  2. Kate

    Radila sam kiflice po ovome receptu i tijesto mi je ispalo presuho. Do te mjere da je bilo nemoguće od njega u dlanu napraviti mali “valjak”, a kamoli ga nakon toga savinuti u kiflicu. Pucalo je i raspadalo se još dok sam mijesila.
    Na kraju sam Dodala 10 žlica hladnoga mlijeka kako bi nešto uspila napraviti od njega da ga ne moram bacati u smeće. Kiflice su ispale ukusne samo nešto ne štima s omjerima. Ili je do kokosa?! Stvarno ne znam…

    • Đurđa Trupinić

      Upravo sam ih ispekla slijedeći recept. Izvrsne su kao i svi kolači prema receptima i uputama Domaćice Sanje! 🙂

  3. Đurđa Trupinić

    Upravo sam ih ispekla slijedeći recept. Izvrsne su kao i svi kolači prema receptima i uputama Domaćice Sanje! 🙂

  4. Miljenka

    Predobri!! Nestali prije Božića 😅 Upravo radim novu turu! Hvala na receptu!

  5. Bernarda Rubeša

    Odlični su, samo ju jako prhki i lome se kad se ispeču.

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.