Kolač s makom i višnjama

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 

Ovo je brzi kolač s makom i višnjama u koji možete, ali i ne morate dodati višnje. Meni odgovara ta kiselkasto-slatka nota višanja u maku. U sezoni malina dodajte njih, mak i maline su savršen spoj. U svakom slučaju, preporučam dodatak voća.

Što se tiče ovakvih kolača, tu stvarno nema potrebe za puno pisanja, svima nam dobro dođu, samo se pjenjačom izmute, izliju i peku. Kolač je velik, imat ćete ga dovoljno za ukućane, goste ili za koga ga već pečete.

Ovaj kolač nije suh, mekan je i sočan u ustima, nije baš ni fotogeničan, ali nadam se da sam barem malo dočarala ljepotu okusa preko ekrana.

U slast!

Kolač s makom i višnjama
Jednostavan kolač s makom i višnjama koji se samo zamuti pjenjačom, izlije u tepsiju i peče.
Sastojci:
Sastojci (šalica je ona od 2 dcl)
Priprema:
  1. Višnje ocijedite od soka, osušite ih, pa ih uvaljajte u šaku oštrog brašna.
  2. Mak sameljite ako možete, ako ne, tada koristite mljeveni.
  3. Pećnicu zagrijte na 180C.
  4. Tepsiju srednje veličine dobro namastite ili obložite masnim papirom za pečenje.
  5. Sve sastojke, osim višanja, zajedno izmješajte pjenjačom, izlijte u kalup, na smjesu za biskvit poslažite višnje i stavite peći oko 30-40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha., zavisno od pećnice.

Share this

Pin