Bezvremenski kuglofi su uvijek dobra ideja, a ovaj sočni od rogača i jabuka je jedan od onih mirisnih koji zaslužuje biti zapisan u vašoj tekici s receptima ili spremljen ovdje u bookmarksima.
Ovom receptu ćete se vraćati, naravno ako volite rogač i jabuke. Kuglof je doista sočan, mirisan, mekan i budi neke lijepe bezbrižne okusne uspomene na djetinjstvo i bakine dizane kolače s rogačem.
To je jedan od onih starih recepata koji se prenosi i kojeg dijelite dalje na kavama, bez puno filozofiranja, ali s puno uživanja.
U slast!
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g mljevenog rogača
- 150 g glatkog brašna
- 2 dl ulja
- 5 manjih jabuka
- 1 prašak za pecivo
-
Pećnicu zagrijte na 200C. Kaluop za kuglof malo namastite i pobrašnite.
-
Pjenasto izmiksajte jaja i šećere.
-
Zatim dodajte rogač, brašno, ulje i u smjesu na krupno naribajte 5 manjih jabuka. Nemojte ih cijediti, već ih direktno naribajte (po želji ih ogulite).
-
Na kraju dodajte prašak za pecivo, sve spojite pa izlijte u kalup.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.
-
Nakon 15-ak minuta pečenja na vrh kuglofa staviote preklopljeni komad masnog papira kako vam kuglof ne bi izgorio.
Po želji ga posipajte šećerom u prahu ili ga prelijte s čokoladnom glazurom. Ja ju radim tako da u lončiću otprilike otopim oko 150 g tamne čokolade za kuhanje, 5 žlica mlijeka i kojom žlicom ulja.
Gladan sam
PreFini kuglof????
Najbolji koji sam ikad jela❤️