Bijela čokolada mi nekako posebno paše u ove jesenske i zimske mjesece, a danas sam ju spojila s okusima bundeve s kojima se savršeno stopila.
Miris cimeta, biskvita i bijele, savršene BAM bijele čokolade je nešto stvarno posebno. Nisu sve bijele čokolade iste, imajte to na umu.
Kuglof možete ukrasiti sjeckanim orasima ili možda s malo nara, možda s nekim jestivim cvijećem ili grančicama ružmarina samo kao ukras za blagdane koji su nam pred vratima.
Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr pa tako i na ovu bijelu čokoladu, samo upišite SANJA10
- 280 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice cimeta
- malo soli
- 200 ml ulja
- 3 jaja
- 220 g šećera
- 400 g pirea od bundeve
- po želji: 60 g sjeckanih oraha
- 150 g BAM bijele čokolade
- 3 žlice ulja
-
Pećnicu zagrijte na 200C.
-
Kalup za kuglof namastite.
-
Sve sastojke pomiješajte u posudi pa smjesu istresite u kalup.
-
Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice i veličine kalupa.
-
Hladan kuglof prelijte glazurom po želji – ja sam ga prelila s bijelom čokoladom i posula orasima.
-
Bijelu čokoladu skupa s malo ulja zagrijte u lončiću i pustite da se čokolada otopi. Čokoladu ostavite 15-ak minuta da se prvo malo stvrdne pa tek tada prelijte po hladnom kuglofu.
super kuglof