Kuglof s bundevom i bijelom čokoladom

Bijela čokolada mi nekako posebno paše u ove jesenske i zimske mjesece, a danas sam ju spojila s okusima bundeve s kojima se savršeno stopila.

Miris cimeta, biskvita i bijele, savršene BAM bijele čokolade je nešto stvarno posebno. Nisu sve bijele čokolade iste, imajte to na umu.

Kuglof možete ukrasiti sjeckanim orasima ili možda s malo nara, možda s nekim jestivim cvijećem ili grančicama ružmarina samo kao ukras za blagdane koji su nam pred vratima.

Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr pa tako i na ovu bijelu čokoladu, samo upišite SANJA10

Kuglof s bundevom i bijelom čokoladom
Sastojci:
  • 280 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • malo soli
  • 200 ml ulja
  • 3 jaja
  • 220 g šećera
  • 400 g pirea od bundeve
  • po želji: 60 g sjeckanih oraha
Dodatno:
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 200C.
  2. Kalup za kuglof namastite.
  3. Sve sastojke pomiješajte u posudi pa smjesu istresite u kalup.
  4. Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice i veličine kalupa.
  5. Hladan kuglof prelijte glazurom po želji – ja sam ga prelila s bijelom čokoladom i posula orasima.
  6. Bijelu čokoladu skupa s malo ulja zagrijte u lončiću i pustite da se čokolada otopi. Čokoladu ostavite 15-ak minuta da se prvo malo stvrdne pa tek tada prelijte po hladnom kuglofu.

Share this

Pin

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.