Bijela čokolada mi nekako posebno paše u ove jesenske i zimske mjesece, a danas sam ju spojila s okusima bundeve s kojima se savršeno stopila.
Miris cimeta, biskvita i bijele, savršene BAM bijele čokolade je nešto stvarno posebno. Nisu sve bijele čokolade iste, imajte to na umu.
Kuglof možete ukrasiti sjeckanim orasima ili možda s malo nara, možda s nekim jestivim cvijećem ili grančicama ružmarina samo kao ukras za blagdane koji su nam pred vratima.
Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr pa tako i na ovu bijelu čokoladu, samo upišite SANJA10
- 280 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice cimeta
- malo soli
- 200 ml ulja
- 3 jaja
- 220 g šećera
- 400 g pirea od bundeve
- po želji: 60 g sjeckanih oraha
- 150 g BAM bijele čokolade
- 3 žlice ulja
-
Pećnicu zagrijte na 200C.
-
Kalup za kuglof namastite.
-
Sve sastojke pomiješajte u posudi pa smjesu istresite u kalup.
-
Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice i veličine kalupa.
-
Hladan kuglof prelijte glazurom po želji – ja sam ga prelila s bijelom čokoladom i posula orasima.
-
Bijelu čokoladu skupa s malo ulja zagrijte u lončiću i pustite da se čokolada otopi. Čokoladu ostavite 15-ak minuta da se prvo malo stvrdne pa tek tada prelijte po hladnom kuglofu.
super kuglof
Pozdrav, zanima me koliko svježe bundeve otprilike treba za 400 g pirea te radite li pire po principu da samo skuhanu bundevu posolite i zblendate ili je potrebno dodavati mlijeka/maslaca?
Hvala na pomoći!!
Pozdrav, ja obično skuham ili ispečem manju bundevu, pa onda od tog pirea radim svašta, i kuglof, muffine, njoke.. A pire radite tako da samo zgnječite bundevu ili izblendate, ne dodajete niti sol niti maslac, mlijeko, ništa, samo bundeva.
Pozdrav, jel biste mi molim Vas rekli koliko dugo ovaj kuglof može stajati? 🙂
pripremila sam ovaj recept čitajući ovaj post na blogu…vrlo ukusno