
Nedavno sam dobila na probu nova Izidor brašna koja je na tržište stavio Bc Institut. Meni su prefina, a oduševilo me što smo napokon dobili brašno koje se nakon korištenja može zatvoriti kako bismo spriječili da moljci ulaze u njega.
A recept ispod su jednostavni, prhki keksi s kukuruznim brašnom koji su omiljeni i među djecom i među odraslima. Znajte da se receptom možete igrati pa ga slobodno prilagodite svojim
ukusima.
U slast!

Kukuruzni keksi
Sastojci:
- 200 g maslaca sobne temperature
- 200 g glatkog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g šećera
- 50 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- pola praška za pecivo
Priprema:
-
Pećnicu upalite na 180C.
-
Sve sastojke spojite u posudi i zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto.
-
Tijesto oblikujte uz pomoć brašna pa ga na dobro pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na
-
debljinu od 1 cm.
-
Keksiće režite s modlicama po želji. Modlicu prije rezanja uronite u brašno.
-
Pecite ih oko10-15 minuta dok malo ne porumene, po tome ćete znati da su gotovi.
Da li se koristi Kukuruzno žuto ili bijelo brašno? 🙂
Ivana, ja vam stavim žuto većinom 🙂