Kukuruzni keksi

Nedavno sam dobila na probu nova Izidor brašna koja je na tržište stavio Bc Institut. Meni su prefina, a oduševilo me što smo napokon dobili brašno koje se nakon korištenja može zatvoriti kako bismo spriječili da moljci ulaze u njega.

A recept ispod su jednostavni, prhki keksi s kukuruznim brašnom koji su omiljeni i među djecom i među odraslima. Znajte da se receptom možete igrati pa ga slobodno prilagodite svojim
ukusima.

U slast!

Kukuruzni keksi
Sastojci:
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g šećera
  • 50 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • pola praška za pecivo
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C.
  2. Sve sastojke spojite u posudi i zamijesite glatko, pomalo ljepljivo tijesto.
  3. Tijesto oblikujte uz pomoć brašna pa ga na dobro pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na
  4. debljinu od 1 cm.
  5. Keksiće režite s modlicama po želji. Modlicu prije rezanja uronite u brašno.
  6. Pecite ih oko10-15 minuta dok malo ne porumene, po tome ćete znati da su gotovi.

Share this

Pin

2 komentara

  1. Ivana

    Da li se koristi Kukuruzno žuto ili bijelo brašno? 🙂

  2. Ivana, ja vam stavim žuto većinom 🙂