Nismo se dugo tipkali ovdje – život me je odveo u nekom drugom smjeru, a sve je nekako ubrzano pa nekako svoju svakodnevnicu više dijelim na društvenim mrežama i tamo sam prisutnija, a blog je nekako malo stao.
I kada sam kretala s ovom pričom, prije više od osam godina sam znala da se vjerojatno neću zauvijek baviti receptima i hranom, ovo je moj hobi u kojem uživam i blog će vam uvijek ostati na raspolaganju s ovim receptima koji su ovdje. Neka vam služe, nadam se da će vam služiti i dok se ja možda budem bavila nečim drugim.
Zato danas evo jedan mamin kolač od oraha da se malo ponovimo i ovdje. Dala mi je ga je napisanog na plavoj kuverti, bio je u čašama, ali sam ja nekako to pretvorila u grame. I samoj mi je nekada tako lakše pa ga danas dijelim s vama.
Nadam se da da će vam biti u slast!
- 2 jaja
- 140 g šećera
- 120 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 80 g glatkog brašna
- 60 g griza
- 80 g mljevenih oraha
- pola praška za pecivo
- nekoliko žlica pekmeza
- nekoliko žlica mljevenih oraha
-
Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Kalupu promjera 18-20 cm dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice malo namastite.
-
Sve sastojke spojite pjenjačom (ne trebate ništa miksati), izlijte u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice.
-
Ukoliko vam je kolač dobio kapicu, odnosno onako se uzdigao, slobodno ga kada se malo prohladi poravnajte tako da vrh odrežete nožem.
-
Kolač premažite pekmezom po želji, mi mažemo većinom onim od marelice ili šljiva pa gore dodatno posipajte mljevene orahe.
Probat će se, hvala na receptu! Već sam isprobao nekoliko recepata i svi su ispali odlično. Puno pozdrava.
Draga Sanja,
Zao mi je da ovako razmisljas kako si napisala, rekla bi tipicna prica nasih blogera – kada dobiju na popularnosti i pocnu odradjivati kampanje zanemaruju svoj prvi “hobi”. Cinilo mi se da ti neces krenuti stopama kako te prvo blog “ispunjava i usrecuje”, a onda za koju godinu je u dtugom planu. Ovdje si djelila velik dio svoje privatnosti, pisala cak i o majcinstvu, djeci (nikad mi nije jasno zasto food blogeri misle da je to citatelji.a zanimljivo)… tebi sam nekalo uvijek za to gledala kroz prate zbog tvog dobrog stila i zanimljivih recepata, no moram priznati da sam razocarana da si krenula istim putem kao i svi drugi. Ja sam stara skola, ne volim instagrame i ostale mreze, moze se reci da sam staromodna, no cini mi se da je takav sadrzaj znatno losiji, upravo zbog pritiska brzine i konzumerizma. Nadala sam se da ces ostati vjerna sebi i svojoj jednostavnosti koja je i glavna odlika tvog bloga.
Vjerujem da si se nasla u necem drugom, ali i dalje mislim da je steta da ne nastavis pricu koja je jedno vrijeme bila zbilja kvalitetna. U konacnici, pamte se stvari koje traju…
Lp
Pozdrav, ja sam se aktivno bavila bloganjem jedno 8 godina, sada je iza mene čak 10 godina pisanja recepata i svega, tek zadnje dvije godine nešto slabije, ne volim ništa forsirati, a drugi smjer koji me je odveo je taj da sam otvorila svoj foto studio u Virovitici i počela se baviti obiteljskom fotografijom. Čovjek se u jednoj godini promjeni, a kamoli u deset godina, imam osjećaj da sam vjerna sebi čak i s ovoliko staža. Blog sam pokrenula jako mlada, a sada ipak guram već 35u, zadovoljna sa svime iza sebe, ali i zadovoljna nekim novim pričama koje stvaram van svega ovoga. Idem dalje srcem, mislim da je to dobar put u životu, a Domaćicu ostavljam kao neku ostavštinu , možda joj se nekad opet vratim, do tada, svako dobro 🙂