
Prekjučer je kod nas u Slavoniji pao prvi snijeg, a već nekoliko dana za redom ujutro se budimo pod mrazom i tim sitnim ledenim iglicama na travi. Ujutro dodatno grijemo aute do posla i vrtića i grijemo si misli ovakvim kolačima, mirisima i okusima.
Prvo što mi je palo na pamet kada sam vidjela snijeg bio je mramorni, on i šalica toplog čaja.
Želja je ispunjena, samo sam napravila mali twist pa sam umjesto kakaa ovog puta koristila Franck cikoriju.
Neka vam bude u slast!

Mramorni kuglof s jogurtom
Sastojci:
- 3 jaja
- 170 g šećera
- 1 vanilin šećer
- korica jedne naranče
- 2 dl tekućeg jogurta
- 1 dl ulja
- 230 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- dodatno: 3 žlice Bianka cikorije ili kakaa
Priprema:
-
Pećnicu stavite da se grije na 170C.
-
Pjenasto umutite jaja sa šećerima.
-
U smjesu dodajte ostale sastojke, sve skupa izmiksajte pa smjesu raspodijelite na dva dijela.
-
Jedan dio ostavite žuti, a u drugi umiješajte Bianku ili kakao.
-
U kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski) lijevajte prvo smeđi dio, pa žuti, smeđi, žuti.
-
Pecite otprilike 40 minuta, zavisno od pećnice i veličine kalupa.
-
Tijekom pečenja preko kuglofa možete staviti manji komad masnog papira kako vam gore ne bi izgorio.
-
Ukoliko volite prelijte glazurom od čokolade ili samo posipajte šećerom u prahu, kako god ste tog trenutka raspoloženi.