Mramorni kuglof s jogurtom

Prekjučer je kod nas u Slavoniji pao prvi snijeg, a već nekoliko dana za redom ujutro se budimo pod mrazom i tim sitnim ledenim iglicama na travi. Ujutro dodatno grijemo aute do posla i vrtića i grijemo si misli ovakvim kolačima, mirisima i okusima.

Prvo što mi je palo na pamet kada sam vidjela snijeg bio je mramorni, on i šalica toplog čaja.

Želja je ispunjena, samo sam napravila mali twist pa sam umjesto kakaa ovog puta koristila Franck cikoriju.

Neka vam bude u slast!

Mramorni kuglof s jogurtom
Sastojci:
  • 3 jaja
  • 170 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica jedne naranče
  • 2 dl tekućeg jogurta
  • 1 dl ulja
  • 230 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • dodatno: 3 žlice Bianka cikorije ili kakaa
Priprema:
  1. Pećnicu stavite da se grije na 170C.
  2. Pjenasto umutite jaja sa šećerima.
  3. U smjesu dodajte ostale sastojke, sve skupa izmiksajte pa smjesu raspodijelite na dva dijela.
  4. Jedan dio ostavite žuti, a u drugi umiješajte Bianku ili kakao.
  5. U kalup za kuglof (ja sam koristila silikonski) lijevajte prvo smeđi dio, pa žuti, smeđi, žuti.
  6. Pecite otprilike 40 minuta, zavisno od pećnice i veličine kalupa.
  7. Tijekom pečenja preko kuglofa možete staviti manji komad masnog papira kako vam gore ne bi izgorio.
  8. Ukoliko volite prelijte glazurom od čokolade ili samo posipajte šećerom u prahu, kako god ste tog trenutka raspoloženi.

U suradnji s Franck Hrvatska

Share this

Pin

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.