Stigla je velika Lino lada kokos, moja najdraža Lino lada i jedan od najdražih nadjeva za bilo koje palačinke. Skupa s njenim dolaskom na police trgovina odlučila sam pronaći najbolji recept za američke palačinke. Ukoliko me pratite na Instagramu i tu i tamo zavirite u moj ‘insta story svijet’ već znate da zadnjih mjesec dana jedemo samo palačinke za deserte, eto ovo je razlog.
No, osim što sam bila u potrazi za receptom, palačinke su jedini desert koji mi je najbrže gotov i koji uz Nou uvijek stignem pripremiti. Ovo je recept za američke palačinke koje uvijek ispadnu dobro, taman nas zaslade i s kojim ne ugrijem kuću u ove vruće ljetne dane.
Kako sam probala doista puno recepata skužila sam da su američke palačinke više-manje sve iste, tekstura im se zapravo jako malo razlikuje od recepta do recepta. Meni se ovaj današnji recept pokazao kao najbolji zato jer palačinke nisu gumene, lijepo narastu, taman su slatke i priprema je takva da ih možete zamutiti za pola minute s obzirom da čak ne trebate ni vagu. Baš zbog toga što je ovo recept na šalice idealne su kao jelo koje možete pripremati s djecom.
U palačinke idu skroz osnovni sastojci, a tekući jogurt će im dati lijepu sočnost. Ukoliko nemate jogurt slobodno ga zamijenite mlijekom. U ove male američke palačinke možete umiješati i cijele komade sezonskog voća po izboru, trenutno imamo maline, kupine, ribizle i borovnice pa ih slobodno malo zašarenite i iznutra.
Nadam se da će vam se recept svidjeti jednako kao i meni!
U slast!
- 1 jaje
- 1 šalica glatkog brašna
- 1 šalica tekućeg jogurta
- 1 prašak za pecivo Dolcela
- 2 vanilin šećera Dolcela
- prstohvat prstohvat soli
-
Sve sastojke kratko promiješajte u posudi. Ukoliko vam ostane grudica u smjesi ostavite ih, nemojte previše miješati, u palačinkama se grudice izgube.
-
Na tavi zagrijte malo više ulja nego kada pečete klasične palačinke.
-
Uz pomoć žlice vadite palačinke van na tavu, pecite po 3 male palačinke (ili koliko vam stane) u jednoj turi, po minutu sa svake strane.
-
Poslužite uz nadjeve po želji, a osim linolade moja preporuka je i za grčki jogurt, med, bobičasto voće i cimet.
Umjesto glatkog brašna možete staviti i neko drugo po želji.
Ukoliko nemate tekućeg jogurta možete koristiti mlijeko.
U suradnji s Dolcela
odlicne!!!!tope se u Ustima,pjenaste,bas super!!
isprobane i sve pojedene uz pohvale. U jedan dio sam dodala i borovnice i te su moj favorit.
Super.. upravo radila za dorucak, brze i jednostavne a prefine..ne znam zasto nisam prije probala?
Recept je novi, tako da si taman naletila 🙂 Baš mi je drago da ti se sviđa 🙂
Jelda su jakooo fine s borovnicama, još ako su borovnice fino zrele pa se onako malo otope i obojaju tijesto? 🙂
Hvala ti, baš mi je drago da se i tebi sviđaju kao i meni 🙂
Ja imam sličan recept samo ide dva jaja ostalo je isto.Samo sam ja usvojila neki svoj način pa umjesto ulja koje se ulijeva u u tavu rastopim malo maslaca i ulijem direktno u tijesto.Umjesto maslaca može i kokosovo ulje pa divno mirišu na kokos.
Obzirom da odvojeno izradim bjelanjke a odvojeno žumanjke sa šećerom smjesa bude pjenasta i prozračna pa stavim manje praška za pecivo i isto se fino dignu.
Lijepi pozdrav
btw, ne znam zašto mi ne prihvaća mala slova
Super ideja za kokosovo ulje odmah u smjesu 🙂
Jedino što ovim američkim to malo više ulja u tavi ujedno da taj specifičan izgled, kad nema puno ulja drugačije izgledaju i brže gore.
Ja sam pak jedna od onih koja će prije dodati žličicu praška za pecivo više nego 10 minuta potrošiti na odvajanje i mućenje bjelanjaka pa ponovno spajanje 🙂
Takva je tema pa neda mala slova, malo je zbunjujuće za pisanje, sve znam, ali nisam znala dok ju nisam instalirala, ali nemate brige, ne kuži se to ništa 🙂
nAJBOLJE PALAČINKE KOJE SAM PROBALA, UPRAVO SAM IH NAPRAVILA NESTALE SU U ROKU KEKS 🙂
Aaaa baš mi je drago 🙂
Odlične. Brza i jednostavna priprema, ukusne, pjenaste i mirisne !! Hvalaa što si podjelila svoj recept s svima nama !! ❤
Zdravija varijanta,i jos BRZe se spremaju : jedna banana,dva jaja. Umutiti sa mikserom ili blendom, i na maslacem podmazanom tiganju peci(srednja vatra) ovo je mjera za dvoje po 5 malih palacinki. Mizete ih preliti tecnom cokoladom ili medom
probala sam te, meni to nažalost stvarno nije fino, bacila sam ih, osjetio se samo okus jaja, čak sam probala dodati i zobene pahuljice, ali i dalje sam osjetila samo jaja 🙁
nama su imale malo metalan okus, mozda zbog pp? Probamo drugi puta odvajati zumanjak i bijelanjak ?
Hej Maja, ne znam zbog čega, nije mi se desilo. Jel moguće da je prašku izašao rok trajanja? Pokušajte odvojiti, neće se desiti ništa loše 🙂
Meni je ovo prekrasno. Slucajno naletjela i totalno sam odusevljena recepticem.
Tnx 🙂
Sorry, ja nesto zaglupila ?ali ako moze malo preciznije kako 3 odjednom u tavu…kasikom vadim kao fritule? One se same oblikuju?
Hej, najbolje da pogledas ovaj moj kratki video za slične tave palačinke 🙂 samo zdravija verzija 🙂 sve će ti biti jasno 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=xaagQ1BgDok
Majo, wohoo bas mi je drago 🙂
Palacincice su fenomenalne i zbilja superbrzo gotove! Cure su odusevljene! 🙂
Bi li mogla soda bikarbona umjesto pzp? Koliko?
Pozz
Odlične! nakon hrpe propalih recepata, napokon nešto što valja 🙂 danas ih pravim gostima 🙂
Pozdrav,
jel ima smisla dodati nutellu u smjesu pa da se ista zapeče s palačinkama?
Ajme, sad sam ih napravila Preeeeukusne su!!!!
Da li je netko probao slanu Verziju?
Sa naribanim sirom i SUNKOM?
Naravno bez vanilon Šećera?
Preee fine su!
Predobre su…..i ful brzo gotove….od sada samo citam vas blog???
Ovo je čisto savršenstvo. Svi smo oduševljeni RECEPTOM, a najviše klinci.
Draga Sanja, ove palacinjke su super Ali kod mene “PIJU“ jako puno masnoce na kojoj ih pecem, znas li mozda gdje grijesim?
Draga Zorice, ne znam do čega je točno, meni se nekad zna desiti s nekim palačinkama, ja bih to kod sebe pripisala ako je vatra preniska pa mi se to zna desiti..
E ovako.. Prvi put je da pravim am palacinkee. Ne znam kakvi su Dr recepti Al ovo ovo je SAVRSENSTVO OKUSA.hrskave lagane pjenasto ma ajme ajme u svakom pogledu. Svaka cast i hvala lijepo na receptu
Ovo je Savršenstvo.. .nema dalje Traženja, našla sam recept za idealne palačinke. . Hvala puno na receptu..
Radila sam ih već puno, puno puta baš po tvom receptu koji je savršen , ali evo tek sad ti pišem kako su palačinke divne , mekane , pjenaste i brzo se naprave šta me spašava kad se sin zaželi slatkog .veliko hvala na ovom receptu ne mjenjam ga 🙂
Presavršene!!Dodala sam unutra ribizil i bas su mljac. Jako jednostavan i brz recept
Izvrsne palacinke. Koristila sam Buttermilch umjesto mlijeka i zlicicu praska za pecivo. Fluffy!
ja isto radim po ovom receptui super su, prve 2 mi budu malo više uljaste ali onda smanjim vatru i ooodlične budu
sorry na velikim slovima, ne zeli mi pisati malim 🙂
Kao i obicno, sve sto probam napraviti prema sanJiniM receptIma, preukusnO, prejednostavno i nikad pogresno! Hvala draga sanja – odlicne palacinke i jedva cekam da ih pravim opet ?
Za mene previse masno i ne tako dobrog UKUSA.bolje je napraviti bosanske ustipke nego ove palacinke, nije moj ukus.
Original recept mi se mnogo vise svidja.
Naišla nedavno na ovaj recept ..superrr
Hvala na objavi
ukusan recept
Prvi put sam pravila američke palačinke ovim receptom!!! Toliko su mi se svidile da se bojim da više nikad neću radit obične palačinke?? Mekane, sočne, savršene… Čak su i dosta zasitne ( pojela sam 3, 4 i nisam više mogla disati ) tako da može ostati i za doručak ujutro?
Sve preporuke za ovaj recept! Bravo❤️?
Predivan recept , sin odusevljen , mekane , prozracne , divne i brzo se naprave , Stavila sam pola praska za pecivo dovoljno je to .
Iduci put moram radit duplu dozu
Hvala na receptu ????????